Június 21-én ismét összegyűltünk a Baranya Megyei Szervezet klubtermében, hogy a SzÉP keretén belül az egészségnek szenteljük ezt a napot.

A programsorozat már jóval korábban, 05.16-án elkezdődött, amikor is mammográfiai szűrésen vettek részt a jelentkezők.

Köszönet Dr. Szalai Gábornak, aki évek óta minden ellenszolgáltatás nélkül áll a hallássérültek rendelkezésére, és Dr. Szendy Erzsébet betegjogi képviselőnek, aki mindig a segítségünkre van.

Ezt követte a 06. 21-ei egészségnap program, amit állapotfelméréssel kezdtünk.

2 fajta tesztet töltöttek ki a résztvevők, úgymint:

A férfiaknak lehetőségük volt egy speciális, a prosztatára vonatkozó

A tesztekkel többet megtudhattunk egészségi állapotunkról, új irányban és céltudatosabban élhetünk. Az életmódváltáshoz azonban mindenképpen szakember segítsége szükséges!

A testtömeg index (BMI) kalkulátor segítségével mindannyian megtudhattuk, ideális, vagyis normális súlyúak, avagy túlsúlyosak vagyunk-e, és ha igen, milyen fokban.

Te is ellenőrizheted a testtömeg indexedet ide kattintva.

Mikor már tisztában voltunk a „méreteinkkel”, rátérhettünk az egészséges táplálkozásra, ami egy kicsit rendhagyó volt, mivel a téma pozitív oldala mellett az evvel kapcsolatos tévhitekre is kitértünk. Részletek itt: Tévhitek az egészséges táplálkozásról

Nagy elhatározások és fogadkozások után, hogy jobban odafigyelünk magunkra és a táplálkozásunkra, jöhetett a kóstoló, ami rengeteg zöldség (jégsaláta, spenót, sárgarépa, 3 féle paprika, póréhagyma/hagyma, gomba, paradicsom, zeller) és főtt tojás keverékéből állt. Az ízesítője egy kis són kívül petrezselymes citromlé öntet volt, teljes kiőrlésű kenyérrel kínálva!

Sokan meglepődtek azon, hogy főzés, párolás nélkül is milyen ízletesek a zöldségek, nem is beszélve arról, hogy így minden tápanyag bennük marad, amelyek a hő hatására távoznak! Voltak, akik mindezt elfogadva mégis elutasítják ezt a fajta étkezést, inkább maradnak a hagyományosnál!

Jó hangulatú klubnapot zártunk, amellett, hogy az orvos, aki a vércukormérést végezte volna, nem jött el! Természetesen egy másik időpontban bepótoljuk a szűrést!

A húsevők és más érdeklődők jól belakmározhattak a 06. 23-án rendezett grillnapon, ahol stílusosan a csütörtöki napon kóstolt zöldsalátával kínálták a húsokat.