A SINOSZ Veszprém Megyei Szervezete „Természetből nyert egészség” címmel egészségnapot szervezett szűrővizsgálatokkal.

Tagjainkat az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, dr. Ráczné Freidler Andrea és Nagy Anikó várták sok szeretettel 2016. november 17-én, csütörtökön délután.

Szép számmal jöttek az érdeklődők és mindenki egyesével részt vett a különböző vizsgálatokon. Volt vérnyomás- és haskörfogatmérés, testösszetétel-mérés. Ez utóbbi adatokat szolgáltat az egészséggel és elhízással kapcsolatos diagnózis felállításához; majd szívstresszmérésre is volt lehetőség. Az eredményeket pár nappal később kaptuk meg és sajnos szinte mindenkinek felhívták a figyelmét a szükséges stresszoldó módszerek használatára vagy az orvosi kontroll fontosságára.

Rövid tájékoztató előadásokat is hallhattunk a sikeres életmódváltó program elemeiről. Kiemelték az alábbi tényezők fontosságát: sok folyadékbevitel, több mozgás, tartáshibák kijavítása, rossz szokások elhagyása (túlzott számítógép- vagy tévéfüggés, dohányzás stb.), kevesebb, de táplálóbb ételek fogyasztása, a helyes légzés megtanulása, gondolati-érzelmi zavarok kiküszöbölése a betegségek hátterében, helyes gyógynövény-ismeretek, egészséges ételek ismerete. Tárnoki-Viszt Anikó vezető gyógytornász a helyes mozgás elsajátítására hívta fel a figyelmünket és személyre szóló tanácsokat adott.

Sok kérdésre kaptak választ tagjaink és remélhetőleg mindenki egészségesebben fog élni, ill. tudatosabban figyel majd az egészségére. További segítségükről és dietetikus kolléganő bevonásáról is biztosítottak minket az előadók.

Köszönjük a jelnyelvi tolmácsolást Földesi Évának, az érdekes és tanulságos programot, a szűrővizsgálatokat és az egyéni tanácsadást az Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak, és a részvételt a tagságnak.

A program a T.É.M.A. pályázat keretéből valósult meg.