Hagyományos programunkra került sor augusztus elején Békéscsabán.

A minden évben megtartott egészségnap állandó elemei idén is megjelentek. Ezek a következők voltak:
  • látásellenőrzés
  • vércukorszint-
  • koleszterinszint-
  • testtömegindex-
  • testzsírszázalék-
  • és vérnyomásmérés.

Kiváló alkalom ez, hogy egy kis visszajelzést kapjanak tagjaink az egészségi állapotukról. A kapott értékek már segítenek abban, hogy mire kell jobban odafigyelniük, vagy kell-e orvoshoz fordulniuk.

Az idei téma a fogamzásgátlás és a nők, illetve a férfiak számára javasolt szűrővizsgálatok voltak.

Dr. Bekes Szilvia, a Regionális Wellness Egyesület munkatársa tartotta a tájékoztató előadást, aki a gyulai Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Karának főiskolai docense is.

Lehetőségük volt a résztvevőknek az előadás előtt egy dobozba névtelenül bedobni a kérdéseiket, de a bátrabbak az előadás közben is kérdezhettek. Szó volt a megbízható és kevésbé megbízható fogamzásgátlási módszerekről, azok általános hatékonyságáról. Kihangsúlyozta az előadó, hogy ha valaki érettnek érzi magát a szexuális életre, akkor érezze magát érettnek az évenkénti egy rákszűrésre is.

Megtanultuk a mell önvizsgálatát is, amivel egy nő otthon is kitapinthatja az esetleges daganatot a mellében. A férfiak helyzete kényelmesebb, hiszen a prosztatavizsgálatra nekik csak 50 éves kor felett javasolt évente elmenni.

Nagyon hasznos információkkal gazdagodtunk, amik elősegítik az egészségtudatos életmódot is.

Bognár Gyöngyi megyei titkár