A SINOSZ Békés Megyei Szervezeténél immár hagyománnyá váló Egészségnap volt 2022. szeptember 17-én, szombaton a Csabagyöngye Kulturális Központban. Annak ellenére, hogy az időjárás nem volt kedvező, az érdeklődés nem maradt el.

A jelenlévőket Bányainé Juhász Mónika megyei ügyintéző köszöntötte. Majd ezután Beke Szilvia tartott előadást a Regionális Wellness Egyesülettől a magas vérnyomás előzményeiről és következményeiről, utána pedig az újraélesztés alkalmazásának fontosságra hívta fel a figyelmet és hogy ne féljünk alkalmazni, ha szükséges. Ezen a tájékoztatón mindenki képet kaphatott arról, hogyan előzhető meg és kezelhető a magas vérnyomás, valamint miért fontos tisztában lenni az újraélesztés módjával.

Az előadást követően a résztvevők feltehették saját kérdéseiket, melyekre a szakember válaszolt, és kipróbálhattak az újraélesztést egy speciális, ún. Ambu babán.

Az Egészségnapon nem maradhattak el a hagyományos szűrések, mint a vérnyomás-, húgysav- és vércukormérés. Mindegyik szűrésre nyitottak voltak a résztvevők, az érdeklődés a látásvizsgálatra is kiterjedt, melyet a Junior Optika munkatársa, K. Szabó Zoltán végzett.

A program SINOSZ SZÉP keretén belül valósult meg.

Köszönjük az előadóknak a lelkiismeretes munkát, a jelnyelvi tolmácsok, Ruminé Niethammer Edina és Szlaukó-Fischer Nóra közreműködését, a tagoknak pedig a részvételt.