A Radnóti Miklós Színház Egy csepp méz című előadását néhány napja jelnyelvi tolmácsolással láthatták a siket és nagyothalló érdeklődők. A hallókészüléket viselő nézők indukciós hurok segítségét is igénybe vehették, így teljesen akadálymentesen élvezhették a darabot. A hallássérült nézők jelentős kedvezménnyel válthattak jegyet erre az alkalomra.

Az előadást a SINOSZ internetes oldalain is ajánlottuk: https://sinosz.hu/egy-csepp-mez-eloadas-jelnyelvi-tolmacsolassal-radnoti-szinhazban/

Több tagunk is élt a lehetőséggel, akik egyike élménybeszámolót is küldött az akadálymentes színházlátogatásról:

Miért jó színházba menni…?

A meghirdetett színházi előadásra örömmel jelentkeztem. A jegy ára sem volt vészes, pláne, hogy biztosított volt a jelnyelvi tolmács, és a nézőtér indukciós hurokkal felszerelt.

Mikor is volt? 2023. 02. 15-én, szerda este, 19 órától, és még az időjárás is kegyes volt hozzánk egy szép, kellemes hét közepén.

Mit néztük? Az Egy csepp méz című előadást.

Hol volt mindez? Budapest belvárosában, a Radnóti Színházban, kicsi, de barátságos telt házzal.

Sajnos kevés hallássérülttel találkoztam, de annál nagyobb öröm volt közösen élvezni az előadást.
A modern civilizációnak köszönhetően az indukciós hurok is nagy segítség a hallókészüléket viselőknek.
Szeretném megköszönni a jelnyelvi tolmács – Vörös Zsolt – lelkiismeretes munkáját, aki egész idő alatt (egy rövid szünettel) egyedül jelelt nekünk. 😊

S nem utolsósorban szeretném biztatni a többieket, hogy máskor jöjjenek el a hasonló alkalmakra, kár lenne kihagyni egy ilyen rendkívüli előadást és lehetőséget!

A két mosolygós csoportkép az előadás után készült, és azt hiszem sok mindent elárul… 😊”

 

Hegedűsné Makrányi Katalin