A Neked munka, Nekem álom egy nem mindennapi lehetőség megváltozott munkaképességű emberek számára, melyen létrejön egy kötetlen találkozás a munkáltatókkal. Elérhetetlennek tűnő – álom munkahelyen – követhetik végig a napi tevékenységeket a résztvevők egy személyre szabott program keretében. Az integráció és befogadás ügyét legjobban a személyes találkozások szolgálják, ennek fényében szervezik ezt a programot immár 5 éve.

A program kezdete óta 552 fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű résztvevőt 515 munkáltató fogadott országszerte. A részvételt követően több megváltozott munkaképességű ember elhelyezkedett. Az eseményt minden évben széles körű médiakampány segítségével ismerhette meg a magyar társadalom, hiszen a magyar Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program az európai DuoDay kampány magyarországi képviselője.*

Veszprém megyében 2019-ben is megszervezték a „Neked MUNKA, Nekem ÁLOM figyelemfelkeltő kampányt. 17 fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű ember munkaálmát teljesítették 12 munkaadó segítségével. A jelöltek olyan érdekes pozíciókban próbálhatták ki magukat, mint a kutyaterapeuta, kézilabda-­játékos, árufeltöltő, szabó, cukrász, rendezőasszisztens, állatkerti gondozó, bölcsődei gondozó, tűzoltó, mentős, rendőr és csillagász.

Schmidt Mónika hallássérült résztvevő élményeiről olvashattok:

Az álommunka számomra a csillagász, ezért Bakonybélben a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Pannon Csillagdájába látogathattam. A Csillagdában 800 m²-en távcsőpark, digitális planetárium, valamint csillagászati és űrkutatás-történeti kiállítások vártak ránk. Török Péter, az előadónk nagyon sok érdekes dolgot mondott el a Holdra szállásról és a Mars-kutatásról. Megismerhettem a Gibeon meteoritot, antik távcsöveket, Galilei és Newton felfedezéseit, tengerészek csillagászati navigációját. A planetáriumi show keretében bemutatták a csillagos égboltot, csillagképeket, bolygó szomszédjainkat, a Hold krátereit és hegyláncait, csillaghalmazokat. Képzeletben csillagász voltam és nagyon jól éreztem magam. Főleg a Holdra szállásról szóló előadás tetszett, és az, hogy beöltözhettem űrhajósnak. Köszönöm ezt az élményt, szép nap volt!”

Köszönjük szépen  Földesi Éva jelnyelvi tolmács és a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület Veszprém megyei álommegvalósító csapatának munkáját!

*forrás: https://nekedmunka.hu/a-program/