November 19-én izgalmas programokkal vártuk tagjainkat a Baranya Megyei Szervezet klubtermébe. A közszolgálati előadások keretén belül a tervezett egy előadó helyett mindjárt három is vállalta, hogy a különböző technikákról, esetekről tájékoztatja a hallgatóságot.

Rózsavölgyi Péter – „Kezedben a biztonságod” mottóval – egy új mobilalkalmazás hatékony működését, valamint az applikáció hasznosságát egy esetismertetéssel igazolta. Az alkalmazás folyamatos fejlesztése garantálja, hogy a felhasználók biztonságban érezhessék magukat. Az, hogy maga az alkalmazás a siketek számára még nem akadálymentesített, előrevetíti a folyamatos kapcsolattartás és egyeztetések szükségességét is.

Dr. Vitális Ágnes r. alezredes ppt.-s előadása a nők elleni erőszakról és a családon belüli erőszakról mindenkit megérintett. Az esetismertetések tették még izgalmasabbá és szemléletesebbé a bemutatót. Az előadó kedvessége, empátiája a hallgatóság felé szöges ellentéte volt a témának, amitől a program még izgalmasabbá vált.

Obendorfer Roland r. törzszászlós, miután az önvédelem különböző fázisait elemezte, több olyan fogást is bemutatott, amikkel egy gyenge nő is képes megvédeni magát vagy legalább kikerülni szorongatott helyzetéből.

A nap mottója így : „Ha küzdesz, veszíthetsz, ha nem küzdesz, biztos vesztes vagy!” lett.

Fantasztikus élmény volt mindannyiunk számára!

Az előadók egy új kultúrával találkozhattak, hiszen most először volt alkalmuk hallássérültekkel, siketekkel ilyen közeli kapcsolatban lenni.

A hallássérültek olyan információkhoz juthattak, amelyek számukra fontosak, életminőségükben, önbizalmukban javulást idézhetnek elő.

Számomra hatalmas öröm volt, mert a közel háromórás programot olyan interaktív odafigyeléssel követték végig a jelenlévők, amit én 13 év óta még így nem tapasztaltam! Mindhárom témakör a jövő évi programtervezet biztos befutója lett!

Ez a program szenzációs záróakkordja volt a 2015. évi T.É.M.A.-sorozatunknak!

Cseri Zsuzsa megyei titkár