2019. november 20-án egy újdonsággal vártuk tagjainkat: Tyukász Brigitta gyógytornász és táncoktató vezetésével szenior örömtáncot szerveztünk a SINOSZ Csongrád Megyei Szervezetének klubjában.

A szenior örömtánc az idősebb korosztály számára kitalált, új, közösségi mozgásforma, kíméletes sporttevékenység és „agytorna”, mely nemrég jutott el Magyarországra. Ehhez nincs szükség tánctudásra, sem táncpartnerre.

Az oktatónk megmutatta, majd gyakoroltatta velünk a rövid, ám összetett koreográfiát, amit többször elismételtünk, majd zenére, ütemre egyre ügyesebben eltáncoltunk. Igyekeznünk kellett, hogy ne keverjük össze, mit is kell csinálni a bal kezünkkel és a jobb kezünkkel, és közben a lábaink se gabalyodjanak össze: pont ez volt a lényeg, ezzel nemcsak a testünket, hanem az agyunkat is megdolgoztattuk!

Az igazán vidám délutánon sokat nevettünk, felszabadultan táncoltunk és sikerélményekkel gazdagodtunk. Az egyórás táncóra gyorsan elrepült, oktatónk nagyon meg volt velünk elégedve. Résztvevőink arca is mindent elárult, mindenki nagyon jól érezte magát, és máris jött a kíváncsi kérdés: „Mikor lesz újra?” Öröm ezt hallani, hiszen ez pozitív visszajelzés számunkra, és már tudjuk, hogy érdemes jövőre is ilyen programot szervezni.

Köszönjük az élményt Tyukász Brigitta táncoktatónknak, illetve a már gyakorlott örömtáncos hölgyeknek, hogy segítve minket a kezdeti bizonytalan lépéseinkben gyorsan ráéreztünk a szenior tánc felszabadító élményére. Továbbá köszönettel tartozunk jelnyelvi tolmácsunknak, Vörös Krisztinának a kommunikációs akadálymentesítésben való közreműködéséért.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Idősügyi támogatási keretéből valósítottuk meg.

KÉPEINKET IDE KATTINTVA LÁTHATJÁTOK