Kedves Sorstársak, siketek és nagyothallók!

Biztos sokan értesültetek róla, hogy 2 héttel ezelőtt a SINOSZ Országos Küldöttközgyűlése sokféle fontos döntést hozott. Ezekből az egyik kiemelkedően fontos téma a december 1-jével kezdődő tagdíjbefizetési időszak a 2020-as évre. Ettől az időponttól tagdíjemelés lesz.
Jövő évben a rendes tagok 2 000 Ft-tal többet fognak fizetni. Majd ezt követően 1 év múlva ismét 2 000 Ft-os emelés lesz, akkor 2021-től az éves tagdíj 10 000 Ft lesz.

Miért is volt valójában erre a tagdíjemelésre szükség? Ezzel kapcsolatosan minden megyei szervezetnél fórumokat tartunk, ahová a SINOSZ Országos Elnökségének tagjai ellátogatnak és részletes magyarázatot adnak, prezentációt tartanak és minden kérdésre válaszolnak.

Szeretnék mindenkit arra biztatni, hogy vegyenek részt ezeken a fórumokon. Miért is fontos ez? Mert a SINOSZ a mi közös Szövetségünk, együtt vagyunk benne és nekünk minden tag számít. A 2 000 Ft-os emelés kapcsán néhányan jelezték nemtetszésüket, néhányan viszont jelezték, hogy megértik.

Most 2 fontos érvet mondanék az emelés indoklása kapcsán:

10 éve nem volt tagdíjemelés. Mi, a SINOSZ Országos Elnöksége és az Országos Küldöttközgyűlése nagyon vigyázunk rá, és számunkra fontos, hogy tagjaink elégedettek legyenek a szolgáltatásokkal: klubélet, tolmácsszolgáltatás, jelnyelvoktatás, érdekvédelem, jogsegély-szolgáltatás, KONTAKT, munkába helyezés és még sorolhatnám…
Most már nagyon szükséges volt az emelés, de óvatosan emeltünk, két lépcsőben. Most 2 000 Ft, majd később újra 2 000 Ft.

Ez a 2 000 Ft…? Ne haragudjatok, de fontos: íme, egy doboz cigaretta 1 500 Ft, ehhez képest nem fáj egy évben 2000 Ft emelés. Ezzel a SINOSZ a jövőben erősebb lesz, gazdaságilag önálló, így mögöttünk is áll 110 év, még további 110 évig fog működni a tagdíjbevételnek is köszönhetően.

Újból arra kérek és biztatok mindenkit, hogy vegyetek részt a fórumokon, hallgassátok meg az előadásokat és nyugodtan kérdezzetek, mert minden kérdésre fogtok kapni választ!

Üdvözlettel
dr. Kósa Ádám, a SINOSZ országos elnöke

Kapcsolódó hírünk: 2020. évi tagdíjbefizetési tudnivalók