2016. szeptember 3-án – Vas megye képviseletében – részt vettünk a SINOSZ Sportcentrumában rendezett „Keresd a Sanyit!” vetélkedőn. Savaria-lányok nevű csapatunk meg is találta Sanyit, szinte minden helyszínen.

Bár dobogós helyezést nem értünk el, azért mégis nagyon boldogok voltunk, hogy a Hallássérültek Kultúrájáért Alapítvány jóvoltából különdíjban részesültünk. A különdíj részeként akadálymentesített színházi előadáson vettünk részt.

Mivel Szombathely nincs túl közel Budapesthez, ezért elég nehezen tudtunk olyan időpontot találni, ami mindenkinek megfelelt a nagy utazásra, de végül megegyeztünk, hogy 2017. április 23-án, vasárnap fogunk részt venni egy ilyen előadáson. 7.10-kor indultunk IC vonattal, és délelőtt 10 órakor érkeztünk meg Budapestre. Két kedves sorstársunk vezetett minket a városban. Megnéztük a Várkert Bazárt, a budai Várat, és csodálatos kilátásunk volt a Dunára.

A színházi előadás délután, 15 órakor kezdődött a Ferencvárosi Művelődési Központban, a darab címe Apácák volt. Takács Erika jelnyelvi tolmács kiváló közreműködésével biztosították az akadálymentesítést.  Kb. 140 perces volt az előadás, egy szünettel.

A színház után még volt időnk egy kicsit beszélgetni Erikával, akinek ezúton is köszönjük a lehetőséget, kis csapatunk ugyanis még soha nem vett részt azelőtt akadálymentesített színházi előadáson. Este az utolsó vonattal siettünk haza.

Nagyon jól éreztünk magunkat, mindenkinek köszönjük!

Tóth Csabáné, és a Savaria-lányok