Érdekeink védelme – esélyegyenlőség! – sikeres program zajlott Kaposváron

A T.É.M.A projekt keretében 2015. október 12-én 16 órai kezdettel a SINOSZ Somogy Megyei Szervezetében Juhász Ferenc, a SINOSZ esélyegyenlőségi referense interaktív jellegű előadást tartott, amelyen 16-an vettek részt.

3 csoportot alkottak, minden csoportban vegyesen volt nagyothalló és siket tag, jelnyelvi tolmács, jelnyelvi hallgató, akik együtt hajtották végre a feladatokat. A csoportmunka célja az volt, hogy pontos, vizuális jellegű információt kellett átadni egymásnak a csoporton belül, személyenként, s mikor az utolsó csoporttagok lerajzolták a levegőbe az információt, az eredmény más-más volt, tehát az információ eltorzult.

Az előadó bemutatta a pozitív és negatív diszkrimináció fogalmát is. A csoportok példákat soroltak fel. Jufe különböző, érdekes feladatokat osztott ki, hogy csoportmunkában jobban megértsék, tisztázzák a fogalmakat.

Zárófeladatként “egyetemes” liftet kellett tervezni, hogy minden ember számára legyen akadálymentesen hozzáférhető.

Nagyon gyorsan ment az idő. A tagok nagyon aktívak voltak, lelkesen végezték a feladatokat, rengeteg motivációjuk is volt. Nagyon hasznos volt a program!

Szalkai Iván, megyei titkár