2015. november 13-a szerencsés péntek volt a SINOSZ J.-N.-Szolnok Megyei Szervezete életében. Juhász Ferenc, a SINOSZ esélyegyenlőségi referense elfogadta újabb meghívásunkat, és “Érdekeink védelme!” címmel interaktív szakmai előadást tartott az érdeklődőknek, nagy sikerrel.

Ezen a délutánon nem száraz információátadás történt, hanem egy nagyon vidám, játékos program valósult meg. A megjelent tagok aktív részvételükkel választ kaphattak azokra a kérdésekre, hogy

  • “Miért is jönnek hozzánk a tagok?
  • Mi a cél?
  • Mit jelent a SINOSZ tagjának lenni?
  • Milyen céllal működnek az érdekvédelmi szervezetek?
  • Mit tehetnek a tagok a saját érdekeik védelme érdekében?”

Juhász Ferenc rávilágított arra, hogy hogyan lehet egyensúlyban tartani az egészet. Arra, hogy adni is kell, nem csak arra várni, hogy kapjunk. Oda-vissza kell, hogy működjön, és mindenkinek a maga módján segítenie kell a szervezet működését. Az improvizációs játékok tükrözték azt, hogy mennyire jó egy csapatban dolgozni, egy közös célért. De külön-külön mégis más lehet a véleményünk, ami nem baj. Tájékoztatást kaphattak arról is, hogy az állam milyen támogatásokat nyújt az esélyegyenlőség megvalósításához, de ezért tenni is kell!

A délután nagyon jó hangulatban telt, sok hasznos információval, és pár vidám órával gazdagabban térhettünk haza!

A program a T.É.M.A. projekt keretében valósult meg!

Nagy Ágnes megyei titkár