Az Esztergom Helyi Szervezetnél tájékoztató előadást tartott Juhász Ferenc, a SINOSZ esélyegyenlőségi referense, mely a T.É.M.A. Projekt keretében került megrendezésre 2016. június 30-án.

Az előadást a Máltai Szeretetszolgálat esztergomi épületében tartottuk meg. A tikkasztó hőség ellenére szép számmal jelentek meg a tagtársak a programon, nagy érdeklődéssel várták Juhász Ferencet (Jufét).

A program címe: „Érdekeink védelmében!”

 Juhász Ferenc bemutatkozása után interaktív formában ismertette az esélyegyenlőség fogalmát, PowerPoint formában kérdések kerültek fel a kivetítőre, amelyekre a tagság által adott válaszok alapján mérhették fel az ismereteiket, tudásukat. Az előadás során bővebb tájékoztatást szereztek a tagok az előadótól, pl. a SINOSZ-tagoknak járó kedvezményekről, az érdekvédelmi szervezetekről, egyesületekről, diszkriminációról, majd az érdekvédelemnek és érdekképviseletnek az állásfoglalásáról, akadálymentesítés típusairól.

Végezetül improvizációs játék következett, mely során az előadó jellemezte a csapat munkáját. A tagok vidáman és aktívan vettek részt ezen a tartalmas, hasznos programon.

Köszönetünket fejezzük ki Juhász Ferencnek az előadás megtartásáért, Németh Dénesnének a jelnyelvi tolmácsolásért. Külön köszönet Nagy Kira jelnyelvitolmács-hallgatónak a speciális kommunikációs segítségért, amivel egyik tagtársunk számára közösen megoldottuk a kommunikációs nehézségét.

                                                                                                                                           Tvarosek Józsefné megyei titkár

Fotó: Nagy László Miklós