November 21-én érdekes előadásokkal vártuk tagjainkat a Hódmezővásárhelyi Helyi Szervezetben, a SINOSZ T.É.M.A. Plusz projekt keretében.

Előadóink saját példájukon keresztül mutatták be, hogy hallássérültként is érhetünk el sikereket az élet számos területén. A vendégeink tanulmányaik, illetve szakmai, társadalmi tevékenységük alapján igen változatos életutakat tártak elénk, melyek legfontosabb üzenete: nyitottsággal, szorgalommal, kitartással leküzdhetjük az akadályokat.

Dr. Heipl Tibor megyei elnök jogászként pályázatírással foglalkozik, akkreditált foglalkoztatóként megváltozott munkaképességű sorstársaknak nyújt segítséget. Léh Adrienn Lenke a Miss Deaf Hungary szépségversenyen aratott 2009-es győzelme után vadgazdálkodási szakon tanult. Azt is megtudtuk róla, hogy a Budakeszi Vadasparkban egyszer jelnyelven vezetett túrát az állatok világnapján. Jelenleg azon dolgozik, hogy a filmpremierekkel egyidejűleg a hallássérültek számára is elérhetők legyenek a feliratozott filmek. Szlivka Ágnes óvodapedagógus és jelnyelvi oktató előadásában kiemelte a bilingvális oktatás jelentőségét. Társadalmi tevékenységet végez megyei elnökségi tagként és országos küldöttként, illetve érzékenyítő órákat tart különböző intézményekben. Örhalmi Zoltán ötvös élethelyzeteit a maga humorával színezve nagy beleéléssel adta elő. Mázló Tímea színésznő pedig elmesélte, hogyan vezetett az útja számos más szakma után jelenlegi munkájához, melyben kibontakozhat. Biatovszki Mira többszörös EB- és siketlimpiai győztes sportlövő meghívásunkat nem tudta elfogadni, légfegyveres Európa Bajnokságra készül. A MTV1 Esély c. műsorában készült riporttal üzent tagjainknak, melynek levetítése zárta az előadásokat. A programra cukrász végzettségű helyi elnökünk, Csizmadia Gyöngyi saját készítésű finom tortáival készült, melyeket az alkalom tiszteletére díszített.

Hamarosan filmes interjúkat is közlünk a rendezvényen közreműködő előadókkal. Figyeljétek honlapunkat!

Szombati programjainkat decemberben játékos tréninggel folytatjuk mentálhigiénés szakemberek bevonásával.