A SINOSZ Zala Megyei Szervezete és Jelnyelvi Tolmácsszolgálata 2021 nyarán 6 alkalommal tartott érzékenyítő, szemléletformáló foglalkozásokat a “Mesterségem Címere” napközis táborban a Zalaszentgróti Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ felkérésére. A különleges tábori programok Köpör István megyei elnök, Takács Éva jelnyelvi tolmács és Pummerné Gróf Katalin megyei ügyintéző részvételével zajlottak.

A gyerekek és a nevelők is nagy szeretettel fogadtak minket és nagyon közreműködők voltak. Volt olyan résztvevő, aki most találkozott életében először siket személlyel.

Úgy vélem, sikerült nyitottá tenni őket, nem félnek megszólítani a hallássérült embereket, és szívesen beszélgettek is, egy pozitív képet hagytunk a szívükben. Sok játékkal, beszélgetéssel megmutattuk nekik a hallássérült és a siketvak emberek életét, nehézségeit, de a segítési lehetőségeket is.

Sokan nem is tudták, hogy a SINOSZ létezik. A kapcsolatokat is építettük, pl. a  Zalaszentgróti Családsegítő munkatársának elmondtam, hogy a SINOSZ mi mindenben tud a hallássérült embereknek segíteni, és a jelnyelvi képzéseinkről is beszéltünk.

A fényképek sajnos csak töredékét tudják visszaadni a vidám perceknek, de látni a gyermekeken, hogy nagyon élvezték a programot, és a jelnyelvvel is ismerkedtek.

Mint a Központ intézményvezetője írta köszönőlevelében: “Sok táborozó gyermek jutott hasznos információk, tudás birtokába és gazdagodott pozitív élményekkel!”

Pummerné Gróf Katalin megyei ügyintéző