2019. április 15-én Spitzer Anita és Nagy Éva Mária, a SINOSZ Csongrád Megyei Szervezetének animátorai a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulói részére tartottak érzékenyítő órákat.

Az animátorok kiscsoportos foglalkozások keretében meséltek mindennapi élethelyzetükről, hogyan tanultak az iskolában, hogyan boldogulnak napjainkban a munkahelyükön, milyen nehézségeket hogyan oldanak meg, kiemelve, hogy mire érdemes figyelni, ha hallássérültekkel kerül kapcsolatba az ember. Beszéltek arról is, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésre a kommunikációs akadálymentesítéshez. Kaptunk kérdéseket is, elsősorban a pedagógusoktól, élénken érdeklődtek a jelnyelv elsajátítása iránt is.

A Mécses Egyesület szervezésében az iskolai Csendes héten nem csak hallássérült, hanem mozgássérült és látássérült emberek szervezeteinek tagjai is tartottak érzékenyítést, az ebédet velük közösen költöttük el az egyesület ebédlőjében.

Köszönjük a szervezők együttműködését és irántunk tanúsított figyelmességét. Köszönettel tartozunk Kernné Fitor Gittának, a SINOSZ Békés Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálat szakmai vezetőjének a kommunikációs akadálymentesítésben való közreműködéséért.