2019. április 30-án Somogy megyében, a Mezőcsokonyai Általános Iskolában tartottunk több osztálynak is érzékenyítő órákat.

Szalkai Iván, a SINOSZ animátora tartotta az órákat, aki egy interaktív beszélgetés keretén belül válaszolta meg a nagyobbak kérdéseit, akik egy kicsit csendesebbek voltak, de azért voltak jó kérdéseik a siket kultúráról. A második csoport harmadikosokból állt, akik nagyon ügyesek és aktívak voltak. Ők a színeket és az állatokat gyakorolták főként, a jelzőlámpás játékkal, illetve az állatos párkeresővel. Az utolsó órán az ötödikesek vettek részt, akik szókirakós feladatot kaptak, amit 4 csoportra felosztva kellett megoldaniuk. Ez az osztály is aktívan részt vett a feladatban és ügyesen megoldották azokat. Természetesen minden gyerek kapott ajándékot, aminek nagyon örültek. Az órák után az iskola igazgatónője meghívott minket az iskolai menzára egy finom ebédre.

Szeretnék köszönetet mondani Győrfi Gabriella jelnyelvi tolmácsnak, aki munkájával segítette a programot, biztosítva az akadálymentes kommunikációt.