Figyelem, a pályázati határidő meghosszabbítva 2016. december 30-ig!

ISMÉT MEGNYÍLTAK AZ ERZSÉBET-PROGRAM ÜDÜLÉSI PÁLYÁZATAI

Az Erzsébet-program ismét kedvezményes üdülési lehetőséget kínál fogyatékossággal élőknek, nyugdíjasoknak és nagycsaládosoknak. A pályázatok nyertesei az üdülési támogatást 2018 év végéig használhatják fel a programmal együttműködő szálláshelyeken, előzetes szállásfoglalást követően. A nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők 2016. november 25-ig pályázhatnak a www.erzsebetprogram.hu oldalon, érvényes regisztrációt követően.

A pályázatokon való részvétel legfontosabb feltételei kategóriánként:

  • fogyatékossággal élőknél a legalább 18 éves életkor, a kedvezményezettek körébe való beletartozás* és a jogosultság igazolása
  • nyugdíjasok esetében a legalább 60 éves kor és a legfeljebb 147.000,- forintos nyugdíj
  • nagycsaládoknál az egy főre jutó átlagjövedelem ne haladja meg a minimálbért.
Minden pályázati feltétel részletesen olvasható ITT.

* Kik pályázhatnak a fogyatékossággal élő személyek közül (kedvezményezettek körébe ki tartozik):

Azon belföldi illetőségű, 18. életévét betöltött, fogyatékossággal élő személy, aki

  • a pályázat benyújtásakor fogyatékossági támogatásban
  • és/vagy vakok személyi járadékában
  • és/vagy magasabb összegű családi pótlékban részesül,
  • valamint a havi ellátásainak és jövedelmeinek teljes összege nem haladja meg a nettó 150.000 forintot.

Egy pályázat keretében kizárólag egy fogyatékossággal élő személy, illetve egy, a pályázat benyújtásának napján 18. életévét betöltött kísérő személy pályázhat, és részesülhet az Alapítvány által nyújtott támogatásban. A fogyatékossággal élő személy kísérő nélkül is jogosult pályázat benyújtására, azonban kísérő nélkül benyújtott pályázatba utólagosan nincs lehetőség kísérő rögzítésére. Elnyert támogatás esetén a támogatott, valamint kísérője egyaránt 5.000 forint/fő pályázati hozzájárulás befizetését követően veheti igénybe az elnyert üdülési támogatást.

További tudnivalók: Felhívás fogyatékossággal élő pályázók számára 2017/2018-ban felhasználható üdülésre

A pályázást megelőző regisztráció során szükséges a pályázói profilba feltölteni a Hozzájáruló nyilatkozat személyes adatok kezeléséhez elnevezésű dokumentumot (letölthető INNEN). Fontos, hogy azoknak a pályázóknak, akik 2016-ban már létrehoztak egyéni profilt, nem kell újra regisztrálniuk, csak a korábban megadott adataikat szükséges felülvizsgálniuk. A sikeres pályázat feltétele a pályázati hozzájárulás határidőig (2016. december 12-ig) történő megfizetése is.

A pályázat benyújtható: 2016. november 25. napjáig, ill. a pályázati létszámkeret kimerüléséig a www.erzsebetprogram.hu honlapon történt regisztrációt követően.

További hasznos, fontos tudnivalók: