A SINOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete idén is részt vett a 2020. augusztus 29-én, szombaton megrendezett szolnoki Esély Napon. A rendezvényt ezúttal az európai béke és egység ünnepével, az Európa-nappal együtt tartotta meg a város.

A Kossuth tér ismét megtelt a bemutatkozó civil szervezetek standjaival, több kézműves foglalkoztató is várta a családokat, és a kilátogató gyermekek sok érdekes játékkal ismerkedhettek meg.

A SINOSZ standja – ahol jelnyelvi tolmácsolást is biztosítottunk a jelnyelvhasználó résztvevők számára – nemcsak információkkal várta az érdeklődőket, hanem pecsétgyűjtő helyként is: a látogatóknak lehetőségük volt egy a siket és nagyothalló emberekről szóló kvíz kérdéssort kitölteni, és akik helyesen válaszoltak, apró tárgynyereményben részesültek. Lehetett még célba dobni, kézműveskedni, színezni, és mi minden vállalkozó kedvű részvevőt megajándékoztunk. Nagy volt az érdeklődés az induló jelnyelvi tanfolyamunkkal kapcsolatosan is. Nagyon jó volt látni a nyitottságot az új információkra.

A rendezvény ünnepélyes megnyitója után különböző fellépők színesítették a programot. A nagy meleg ellenére sokan kilátogattak a rendezvényre, ahol nagyszülők, szülők és gyermekek egyaránt jól érezték magukat.

Az idei alkalom is nagyon hasznosnak bizonyult számunkra, hiszen jelentős szemléletformáló szerepe van ezeknek a találkozásoknak.

Köszönjük Pályi Ferencné elnök és Kosik Mária jelnyelvi tolmács munkáját.

Szolnok a város hivatalos Facebook-oldalán is tudósított az eseményről, ahol a SINOSZ standját bemutató alábbi 2 fotó mellett további képeket is megnézhettek a címre kattintva:

Esély Nap – Európa Nap Szolnokon