A Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete, az OTP Bank Nyrt. kaposvári fiókja és a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ szervezésében került megrendezésre Kaposvár szívében a Vigasságok Terén május 6-án, pénteken az Esélyegyenlőségi Nap.

Esélyegyenlőségi programok és fogyatékossággal élő csoportok fellépései színesítették a rendezvényt.

A SINOSZ Somogy Megyei Szervezete és a SINOSZ Somogy Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálat is megjelent külön standdal. Az érdeklődők számára jelnyelvi bemutatót tartottunk.

Volt kerekesszékes kosárlabda-bemutató, boccia labdajáték, jelnyelvi bemutató, fejlesztő játszóház, vakvezetőkutya-bemutató, sötétszobás érzékenyítés, tapintható kiállítás, élő könyvtár, ahol a különböző fogyatékossággal élőkkel lehetett beszélgetni, elsősegélynyújtó bemutató, bűnmegelőzési program.

Az ÁNTSZ szervezésében szűrővizsgálatokon is részt vehettek az érdeklődők, valamint véradásra is volt lehetőség. A gyerekek rajzaiból és fotóiból készült kiállítást is megtekinthették a kedves érdeklődők. A gyerekeket várta az ugrálóvár.

A SINOSZ Somogy Megyei Szervezete mellett bemutatkozott a SINOSZ Somogy Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálata, valamint a Napsugár Gyógypedagógiai Központ, a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete, a Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye és a Hallod?! Szülőklub Egyesület is.

 

Marai Róbert – SINOSZ Somogy Megyei Szervezet, elnökségi tag