2018. 09. 13-án a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház és a Fogyatékosügyi Kerekasztal (FOKE) által szervezett Esélyegyenlőségi naphoz csatlakoztunk. A SINOSZ Veszprém Megyei Szervezete külön információs standdal mutatkozott be, az érdeklődőknek érzékenyítő foglalkozást tartottunk, valamint a gyermekeket nyereményjáték is várta.

Az interaktív stand különböző kiadványokkal és a siketekkel kapcsolatos helytörténeti bemutatóval készült. Az érdeklődők kitölthettek egy, a jelnyelvvel és a téves előítéletekkel kapcsolatos kvíz feladatsort, a helyesen válaszolók kisebb tárgyjutalomban részesültek. Nagy örömünkre szolgált, hogy a diákok és a felnőttek körében népszerű volt a feladatsor. Ehhez nyújtott segítséget az a poszter, mely alapján a kérdéseket összeállítottuk, így a tesztet kitöltők a tudásukat is gyarapíthatták. Ezen kívül, ha bárkinek kérdése akadt a szervezet működésével kapcsolatban, információval szolgáltunk.

Délután főleg a fellépők kaptak szerepet. A rendezvény fellépői között a SINOSZ Veszprém Megyei Szervezetének tagjai is felléptek Máté Péter Azért vannak a jó barátok című dalának jelelésével.

Köszönjük a jelnyelvi tolmácsok munkáját, akik egész délután biztosították a kommunikációs akadálymentesítést.

Pócza Barbara megyei titkár