Idén másodszor tartottak Esélynapot Székesfehérváron az Esélykör szervezésében, melyen a városban működő, fogyatékosüggyel foglalkozó szervezetek mutathatták be munkájukat, feladatukat a fehérváriaknak.

A napot Dr. Cser-Palkovics András polgármester úr nyitotta meg beszédével, később pedig maga is kipróbálta az érzékenyítő foglalkozások nagy részét.

A SINOSZ Fejér Megyei Szervezetének képviseletében Müllek Róbert megyei elnök, Tóth Lajos helyi elnök és Jurászik László helyi elnökségi tag aktív szerepet vállaltak az esélynapi érzékenyítésben, ezen kívül tagjaink közül is sokan ellátogattak sátrunkhoz. Az érzékenyítést elsősorban kisiskolások részére tartottuk, akik nagyon élvezték a különböző játékokat: játszottunk például memóriajátékot, piros-sárga-zöldet, de a gyerekek feltehették kérdéseiket is a jelnyelvvel és a hallássérültek életével, mindennapjaival kapcsolatban.

A felnőtt korosztály képviselői inkább a jelnyelvi tanfolyam iránt érdeklődtek. Szerencsére sokakat érdekel a jelnyelv, reméljük, hallgatóink körében viszontláthatjuk őket is!

A nap záróprogramja közös daljelelés volt, és – nem szokványos módon – idén nemcsak tagjaink, hallgatóink előadásában, hanem a városi szervezetekkel, egyesületekkel közösen begyakorolva adhattuk elő dalunkat. Nagyon örülünk neki, hogy a jelnyelv iránt ilyen sok érdeklődő van városunkban, és mindenféle képzés nélkül bátran belevágtak ebbe a feladatba!
A szereplők lelkiismeretesen gyakoroltak már hetekkel a program előtt, utána pedig szép emlékekkel telve mesélték, hogy milyen jó élmény is volt együtt jelelni.

Köszönjük az Esélykör munkáját, akik a szervezéssel és lebonyolítással lehetővé tették számunkra, hogy újra bemutatkozhassunk, és köszönjük a jelnyelvi tolmácsszolgálat munkatársainak a dal betanítását és az egész napos közreműködést a programon.

FOTÓK