A SINOSZ Veszprém Megyei Szervezete idén is részt vett a harmadik éve megrendezett Megyei Esélyegyenlőségi Napon.

Városunk központjában, a Szent Imre téren színes kirakodóvásár és színvonalas műsort adó fellépők várták a közönséget. A rendezvény ünnepélyes megnyitója után a szervezők csoportok műsoraival szórakoztatták és lenyűgözték az eseményre kilátogatókat.

Szervezetünket az elnökség tagjai és a SINOSZ Veszprém Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálat munkatársai is képviselték. A kellemes hangulatú programok keretében tagjaink és volt jelnyelvi tanfolyami hallgatóink léptek fel. Bakony Jelnyelvi Dal- és Tánccsoportként két dalt jelnyelven adtak elő Szőnyegi Júlia jelnyelvi tolmácsunk közreműködésével, amit a nézők, hallgatók közös énekléssel, a végén pedig nagy „tapssal” köszöntek meg.

A Veszprémi Fogyatékosügyi Kerekasztal – FOKE – szervezésében egy nagy információs sátor is várta az érdeklődőket. A SINOSZ részéről az októberben induló jelnyelvi tanfolyamunkról kaphattak részletes információkat a látogatók.  Kiadványokat lapozgathattak az érdeklődők, és a „Ki mit tud a szervezetekről? 13+1” kérdéssorra válaszolva – a gyermekek nagy örömére – csokoládé- vagy tárgynyereményben részesültek a helyesen válaszolók.

Örültünk a lehetőségnek, hogy a SINOSZ információs asztalánál Jelnyelvi Tolmácsszolgálatunkat és Szervezetünket tudtuk népszerűsíteni az érdeklődőknek.

A nap végén a híres Romano Glaszo zenekar adott koncertet.