Eseménydús hétvégéje volt a kecskemétieknek

2017. július 7-én, pénteken, az esti órákban a lelkes kis csapat megérkezett Magyarország leghűségesebb városába, Sopronba.

Csapatunk a szállás elfoglalása után elment felfedezni Sopron belvárosát: kivilágított, régi, de felújított épületeket fedeztünk fel.

Másnap, július 8-án, szombaton kora reggel a várnegyedet néztük meg, nagyon érdekes, szép növényekkel körülölelt várfalakat láttunk. Majd Sopron szívében, a Fő téren található Városházát és a Tűztornyot is megtekintettük. 10 órakor felmentünk a Tűztorony magasabb részére, ahol szép panoráma fogadott minket. A toronyban érdekes kiállítást láttunk, régi időkről, a Tűztorony építéséről, jellemzőiről.

Tűztorony honlapja: ITT.

A Tűztorony látogatása után 3 km-t gyalogoltunk a külváros felé, ahol előzetesen regisztráltunk egy Crazy Garage nevű szabadulószobás, élő logikai kalandjátékra. Ez egy olyan hely, ahol bezártak minket egy helyiségbe, ahonnan 1 órán belül ki kellett szabadulnunk. Voltak különböző feladatok, logikai, fejtörős feladványok, kulcsos lakathoz kulcsokat és számkombinációs lakatokhoz tartozó kódokat kellett megkeresni. Nagyon izgalmas volt, a csapat 42 perc alatt sikeresen kijutott a szobából.

A Crazy Garage kiszabadulós szoba honlapja: ITT.

A sikeres kijutás után a csapat visszament a belvárosban található Központi Bányászati Múzeumba. Itt régi, bányászattal kapcsolatos eszközöket tekinthettünk meg, különböző ásványokat és más érdekességet is láttunk. Az egyik helyiségben miniatűr szivattyúkat is láttak a tagok, be lehetett kapcsolni, hogy lássuk, régen hogyan is működött a szerkezet. Ledöbbentett a bonyolult szerkezet, nagyon érdekes volt!

Központi Bányászati Múzeum honlapja: ITT.

A Bányászati Múzeum látogatása után átmentünk egy másik muzeális intézménybe: a Fabricius-házban található régészeti és római kori kiállítást is megtekintettük.

Fabricius-ház honlapja: ITT.

A régészeti és római kori kiállítás után felszálltunk a városnéző kisvonatra, és fél óra alatt Sopron belvárosát láttuk a tagokkal.

Kisvonat honlapja: ITT.

Estefelé egy időszaki kiállítást megtekintettünk, Az elfeledett soproniak címűt, amely a zsidóság történetét és holokauszt idején való meghurcoltatását felidéző kiállítás volt. Használati tárgyaikat láttuk, zsidó család történetét olvastuk, és azokról is kaptunk információt, akik az elhurcolt soproni zsidókat 1944-ben kivégezték. Hátborzongató érzés volt megtekinteni, mert voltak köztük 1-3 év közötti zsidó gyermekek is.

“Az elfeledett soproniak” kiállítás honlapja: ITT.

A kiállítás-látogatás után a várnegyed városrészben élő koncert zajlott, késő estig tartott.

Vasárnap délelőtt elkezdődött a 10 km-es gyalogtúra, a tagokkal felmentünk a Sopron település melletti, 398 méter magasan található Károly-kilátóba, majd onnan átmentünk a 300 méter magasan található Sörházdombi kilátóba. Ezzel lezárult a soproni kirándulásunk és dél körül elindultunk hazafelé, Kecskemétre.

Károly-kilátó honlapja: ITT.

Sörházdombi kilátó honlapja: ITT.

FOTÓK: Szervezeti Facebook-oldalunkon megtekinthetitek a kirándulás képeit: ITT.

Gál Franciska megyei titkár

A soproni kirándulást másoknak is ajánljuk.

A szabadulószoba és a kisvonat kivételével valamennyi felsorolt helyre ingyenes a belépés a SINOSZ tagjai számára (egyes helyekre a 1 fő kísérőnek is)!