A SINOSZ Somogy Megyei Szervezete 2017. december 9-én kihelyezett megyei taggyűlést szervezett a Lisaesther Rendezvényházban, külső helyszínen, mivel egy ilyen eseményhez nagyobb teremre van szükségünk. A megyei taggyűlésen közel 100 tag vett részt egész Somogy megyéből.

Máté-Mártonné Iványi Katalin megyei elnök, Szalkai Iván megyei titkár és Marai Róbert országos küldött beszámolt a 2017. évi eseményekről, sikerekről, nehézségekről, pénzügyi működésről és a jövő évi tervekről, valamint az országos választás eredményéről.

A megyei taggyűlés után 3 fogásos karácsonyi ebéd volt, aztán karácsonyi műsor következett. Marai Róbert megyei elnökségi tag konferálta a műsort. A karácsonyi műsorban elsőnként Télapó és Télanyó érkezett meg, a jelen lévő gyerekek örömére.

A műsorban szerepeltek: Galamb László karácsonyi köszöntőt tartott, a közgazdasági tanulók jelnyelven adták elő a Kis karácsony, nagy karácsony kezdetű karácsonyi dalt videófelvételről, majd Berecz Zoltánné a Kis karácsonyi ének című verset, Domján Rózsa a Karácsony, Kaszap Istvánné pedig Az áldott ünnep című verset szavalta  el. Nyári Anikó – Schléglné Kiss Renáta – Sándorné Sebestyén Éva – Király Klára – Funcs Éva – Molnárné Tormási Diána jelnyelven játszották el „A három fenyőfa” című mesét. Végül kivetítve, jelnyelven láthattuk a kaposvári egyetemi végzős gyógypedagógusok által felvett karácsonyi verset.

Ezután a Mikulás is megérkezett, 14 gyermek kapott Mikulás-csomagot, majd tombola következett, szép nyereményeket vittek el a nyertesek. A program zárásig kötetlenül beszélgettek a vendégek.

Szalkai Iván megyei titkár