A SINOSZ Somogy Megyei Szervezete 2018. december 8-án kihelyezett évzáró megyei taggyűlést szervezett a Lisaesther Rendezvényházban, külső helyszínen. A megyei taggyűlésen közel 70 tag vett részt egész Somogy megyéből.

Máté-Mártonné Iványi Katalin megyei elnök, Csire Mónika megyei titkár és Marai Róbert országos küldött beszámolt a 2018. évi eseményekről, sikerekről, nehézségekről, pénzügyi működésről és a jövő évi tervekről. A rendezvényen meghívott vendégként részt vett Bacsó Péter örökbefogadó (a SINOSZ Országos Elnökség tagja) és Battyányi Beáta civil és roma referens a kaposvári önkormányzattól.

A taggyűlés zárásaként a megyei titkár és a megyei elnök közösen köszönte meg a Szervezet 6 tagjának a segítőkészségét és szorgalmas munkáját, amivel a Szervezet működését és a programok megvalósítását támogatták – ők egy kis ajándékot is átvehettek. Név szerint: Nyári Zsolt, Lenkovics Károly, Sándor Gábor, Baranyai Ferenc, Schléglné Kiss Renáta és Király Klára. Ajándékot kapott még a megyek elnök, Máté-Mártonné Iványi Katalin, aki segítőkész és önzetlen munkájával támogatta a megyei titkár munkáját és a szervezet működését.

A megyei taggyűlés után 3 fogásos karácsonyi ebéd volt, aztán karácsonyi műsor következett. Az ünnepi műsorban először a Mikulás érkezett meg – a gyerekek legnagyobb örömére – aki összesen 11 kisgyereknek hozott ajándékot. Miután a Mikulás elindult haza, következtek a karácsonyi köszöntők és versek.

A műsorban szerepeltek: Galamb László karácsonyi köszöntőt tartott, Gelencsér Nikoletta, az egyik nagyothalló tag unokája, előadta az Itt van a szép karácsony című verset, majd Kaszap Istvánné a Karácsonyi Titok és a Karácsonyi szeretet című verseket szavalta el. A műsort Máté-Mártonné Iványi Katalin zárta, aki a Karácsonyi áldás című verset adta elő. A záró program pedig a tombola volt, ami után a tagok kötetlenül beszélgettek.

A beszámolókat, az előadásokat és a jelnyelvi tolmácsokat kivetítve láthatták a hallássérült tagjaink.

Szeretnék köszönetet mondani azoknak a tagoknak, akik segítették a program megvalósítását, illetve a jelnyelvi tolmácsok munkáját is szeretném megköszönni.

Csire Mónika megyei titkár