Ebben az évben Zalaegerszegen is együtt készültünk a húsvéti ünnepre. A kézműves foglalkozás minden korosztálynak feladatot adott.

A közkedvelt programon minden évben új dekorálási módszert próbálunk ki. De a régi, hagyományos díszítések is megtalálhatók, pl. tojásfaragás, -festés, -matricázás. A kicsik is szívesen csinálták ezt, egyedül és segítséggel is.

A kézművességet Nagykanizsán is kipróbáltuk. A mandalafestés rejtelmeibe Köpör István megyei elnök vezette be a résztvevőket.

“A mandala megalkotása különleges módon hat a szellemre és a lélekre. Az ősi, archetipikus formákkal és a színekkel (melyek tudattalanunkban gyökereznek) való foglalatosság pozitív hatással van ránk. Az alkotás folyamata már önmagában véve egy meditációs folyamat, mely alatt eltávolodunk a mindennapi világunktól, megnyugszunk, ellazulunk, váratlan, segítő gondolatok, érzések bukkannak fel bennünk, és tágabb összefüggéseiben láthatjuk önmagunkat és a világunkat. A mandala elkészítése után megnő az energiaszintünk, kiegyensúlyozottabbak leszünk, lelkesebbek és motiváltabbak leszünk a belső erő megtapasztalásának köszönhetően. A játékos önfelfedezés mandala segítségével személyes fejlődéshez, a gyógyulás elősegítéséhez, és kiegyensúlyozott, boldog életvitel felé vezet.”*

Sok kézügyességet igényel ez a tevékenység, de hatalmas lelkesedéssel készültek a kézműves alkotások.

Pummerné Gróf Katalin Zala megyei titkár

* forrás: http://napfenyhazmuhely.hu (Kiss Gábor)