Február második szombatja a farsang jegyében zajlott a Baranya Megyei Szervezetben. Délelőtt a nagyothalló, délután a siket tagok vették birtokukba a szervezet helységeit.

Bár volt törekvés a közös farsangolásra, a vidéki tagok közlekedési nehézségei miatt ez nem sikerült – a nagyothallók nagy szomorúságára.

A sürgés-forgás már kora reggel elkezdődött, amikor a nagyothalló klub vezetője, a megyei elnök és két kedves tag segédkezésével Aranka nekikezdett a farsang nélkülözhetetlen kelléke, a fánk dagasztásának.

A zord idő ellenére szép számmal gyűltek össze a farsangolók. Az 5 kg lisztből készült fánkok szép rendben sorakoztak a tálcákon, várva, hogy gyönyörű, szalagos aranybarnára sülve, porcukorral meghintve bevégezzék a jelenlévők pocakjaiban. A konyhában serénykedők nem győzték sütni a fánkokat, amit az otthonról hozott, házi készítésű lekvárokkal tettek még ízletesebbé.

A közös étkezés, a jóízű beszélgetés, tervezgetés mellett a szokásos éneklés sem maradhatott el ezen a szombaton, ahol nem csak a résztvevők hangulata volt felhőtlen, de még a nap is kisütött délutánra.

Köszönet mindenkinek, aki szervezője, aktív részese és résztvevője volt a programnak. Remek napot zártak a nagyothallók, erősítve evvel össze- és hovatartozásukat is.