2017-ben 7 alkalommal találkoztunk a szülő-gyerek klub foglalkozásain. 2018-ban egy új tematikával folytatjuk a klubot.

Az év első alkalma februárban farsangi hangulatban telt. Bemutatkozott a Bábgyalogló Művészfalu és vezetője, Seres Barbara. Barbara nem egyedül érkezett, Szabó Istvánt hozta segítőnek.

Minden részt vevő család kapott egy tájékoztató anyagot, melyben Barbara leírta a 2018-as terveket. Ebben az évben a klubfoglalkozások neve: Kilenc manólépés. Az első lépés a farsangi klubnap volt. A második manólépés (március 23.) keretében megismerjük a Művészfalut, ahol a további alkalmak megrendezésre kerülnek. A további lépések során a gyermekek és családjuk Szegedi Katalin grafikus-illusztrátor Ládaszínházának előadásán vehetnek részt és agyagozhatnak Plesovszki Klára keramikus műhelyében. Az évet pedig kiállítással zárjuk a megszületett alkotásokból.

A farsangot egy csoportos összehangolódással kezdte Barbi. Egy tollal simított meg egyesével mindenkit valahol a testén. A lágy érintést csukott szemmel kellett várni, majd ugyanott megsimítani magunkat, ahol a tollat éreztük. Ezt követte a varázssapka vándorlása és a nevetőlabda dobálása. Akihez a labda került, kacagnia kellett.

A játékos nyitás megteremtette a vidám és bensőséges hangulatot. Barbara bemutatta, hogy milyen manósipkát fogunk készíteni és milyen technikával. Nagy figyelemmel és kitartással készültek az apró díszek a sipkákra. Szülők és gyerekek együtt ügyeskedtek. A végeredmények a képeken láthatók.

Annyira jól érezte magát mindenki, hogy az egyórásra tervezett program több mint kétórásra sikerült.

Várjuk a kis és nagy manókat márciusban is!

Bognár Gyöngyi megyei titkár