Mint minden évben, a SINOSZ Somogy Megyei Szervezet klubhelyiségében 2017. február 18-án is megrendeztük a Farsangi jelmezbált.

A 29 jelmezes nagy titokban készülődött, nehogy felismerjék őket. Álarcok, parókák, arcfestés, takarójelmezek, mind elfedik a viselője kilétét. A zsűri tájékoztatta a résztvevőket, hogy háromféle kategóriában fog értékelni, melyek gyerek-, felnőtt jelmez- és felnőtt produkció kategória. Emellett közönségdíjat is hirdettek: minden résztvevő titkos szavazással adott sorszámú jelmezesre szavazhatott.

Nagy örömünkre évről évre egyre több jelmezes vesz részt a jelmezversenyünkben. A 4 fős zsűri nehéz helyzetben volt, mint mindig, mire döntés született. Minden jelmezes komolyan vette a versenyt, nagyon felkészültek voltak. A jelmezeseknek többször kellett felvonulniuk együtt, majd egyenként is. Minden zsűritag külön pontozott, és a végső összesítésből derült ki, ki a legjobb a három kategóriában, vagyis ki érdemelte ki a díjakat, s az ezzel járó hasznos és szép ajándékokat. A gyerekeknél a Gomba, a jelmezes felnőtteknél a Baba nyerte az első díjat. A produkcióban a Baba kiválóan szerepelt: sokan dőltek a nevetéstől, annyira ötletes volt. A közönségdíjat a Gomba vitte el. A díjak mellett minden jelmezes kapott csokoládét a részvételért. A sokféle jelmez vidámságot hozott, sok meglepetéssel. Ezután tombolával, tánccal zárult a jelmezes bál.

Várjuk a jövő évi farsangot, hogy meglepjük tagjainkat újabb “meglepetés-jelmezekkel”!

Szalkai Iván megyei titkár