A SINOSZ Csongrád Megyei Szervezete idén is szervez városismereti sétákat Szegeden. Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Idősügyi támogatási keretéből valósítjuk meg.

Első alkalommal az irodalom, a tudomány és a művészet városunkhoz kapcsolódó „legjeivel” ismerkedhetünk meg Tasnádiné Zsike, a Szegedi Tourisma munkatársa jóvoltából.

Szegedről általában a szalámi, a paprika, a papucs és a Szabadtéri jut eszünkbe, pedig ezeken kívül sok „LEG” van nálunk. A legelső magyar nyelvű regény írója, az egyetlen magyar tudós, aki itthoni munkájáért kapott Nobel-díjat, a 19. század legnagyobb magyarországi katasztrófája, a 20. sz. legnagyobb épületegyüttesének megépítése mellett a legtöbb boszorkányper, a leghíresebb betyár, vagy a leghíresebb cigányzenész is szegedi kötődésű. Ezekből válogattunk sétánkhoz egy csokorra valót.

Időpont: 2019. július 10.

Találkozó ideje és helye: 15.15-kor a Dugonics téri szökőkútnál

PLAKÁT

A programon való részvétel ingyenes, a kommunikációs akadálymentesítés biztosított. Kérjük, jelezd részvételedet az alábbi elérhetőségeken július 9-ig:

Zombori Andrea megyei titkárnál:

Nagy Éva helyi ügyintézőnél:

Várjuk jelentkezéseteket!