2018. szeptember 24-én ünnepélyes keretek közt került átadásra a SINOSZ Somogy Megyei Szervezetéhez tartozó klubterem felújított terasza.

Az ünnepséget Marai Róbert elnökségi tag nyitotta meg, aki köszöntötte Ormódi Róbert igazgató urat, az elnökségi tagokat és a résztvevőket, ezek után Devecseri Gábor Terv című versét adta elő jelnyelven.

A megnyitón nyolc főt jutalmaztunk, akik a legtöbbet segítettek a felújítás során. Név szerint: Lenkovics Károly, Marai Róbert, Rákosfalvi Lajos, Molnár Lajos, Baranyai Ferenc, Keresztes János, Lenkovics Károlyné és Schléglné Kiss Renáta.

A tagok régóta szerették volna, hogy legyen szabadtéri közösségi helyük. A szervezethez tartozó teraszt ugyanis az átépítés előtt nem tudták használni, mivel nem volt erkélyajtó, csak ablakok. Az átalakítást az elnökség jóváhagyásával Szalkai Iván korábbi megyei titkár indította el és szervezte meg. A munkálatok 2017. júniustól novemberig tartottak, ami idő alatt a teraszt és a hozzá tartozó lépcsőt kialakították, ill. felújították, és a nyílászárókat meg a radiátort is kicserélték.

A nagyobb munkákat – pl. ablakcsere, villanyszerelés, főbb kőműves feladatok – szakember végezte, de az önkéntes tagok is sokat dolgoztak a szabadidejükben, például a bontásban, szigetelésben, festésben, fűtésszerelésben és takarításban vettek részt – köszönjük,  hogy számíthattunk rájuk. A költségeket részben saját forrásból, részben önkormányzati támogatásból fedeztük, így készült el mindenki örömére a megújult terasz, amely kitűnő hely levegőzésre, beszélgetésre és dohányozni is kijárnak a tagok. Már csak a virágültetés hiányzik, hogy még szebb és kellemesebb legyen a teraszunk – jövőre ezt is jó volna megvalósítani.

Szeretnék köszönetet mondani Ormódi Róbert igazgató úrnak, aki külön a mi kedvünkért eljött az ünnepségre, és Laczina Árpádnénak a jelnyelvi tolmácsolásért.

Csire Mónika megyei titkár