A SINOSZ Budapesti Siketek Szervezetével fővárosi siket és nagyothalló tagjaink ellátogathattak a Szépművészeti Múzeumba 2021. október 26-án, és élvezhették II. Amenhotep fáraó sírjának felfedezéséről szóló kiállítást.

Eredeti tervünkben az volt, hogy egy csoportban látogatunk a kiállításra 17 fővel, de olyan sok jelentkezést kaptunk, hogy 2 csoportot is kitett a létszám, ezért a program szervezőjeként egyeztettem a múzeumi tárlatvezetővel, aki olyan kedves volt, hogy adott még egy időpontot ugyanarra a napra, egy korábbi tárlatvezetésre. Olyan sokan jöttek el a kiállításra, hogy rekord létszámmal sikerült megtartani a múzeumi eseményt: összesen 38-an voltunk + 2 jelnyelvi tolmács. Az első csoportnak 14:00-kor kezdődött a tárlatvezetés, második csoportnak pedig 15:15-kor.

Nagyon érdekes volt a kiállítás, sok olyan dolgot tudhattunk meg, amit eddig nem is gondoltunk volna. Például az ókorban a fáraók számára az üvegpasztából készült szobrok voltak a legértékesebbek, úgy óvták azokat, mintha a gyémántjuk lenne.
Biztosan kijelenthetem, hogy ez a kiállítás elnyerte tagok a tetszését, illetve másoknak is ajánlom, mindenképpen érdemes egyszer ellátogatni oda!

Egy kis videós élménybeszámolót is készítettünk kedvcsinálóként:

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

Cséri Viktória megyei ügyintéző