2021. július 27-én, kedden sikeresen megvalósult a SINOSZ Miskolci Helyi Szervezetének programja, a “Rejtett kincsek nyomában” című városi séta.

Újra visszatért erre a hétre a nagy nyári kánikula, de nem szegte kedvünket, hogy megismerkedjünk Borsod megye fővárosának rejtett titkaival.

Több mint 20-an vettek részt a rendezvényen.

A belváros első nevezetes helyével kezdtünk: a Weidlich-palota történetével. Érdekes dolgokat tudtunk meg az udvar nem látható helyiségeiről is.

Utunkat folytatva számos épület történelméről esett szó, és nevezetes tereink szintén nagy múltra tekintenek vissza.

Hősök tere a Kazinczy utca középső szakaszán található Miskolcon. Észak-déli irányban a zsinagóga és a Földes Ferenc Gimnázium, valamint a Minorita templom közötti területen fekszik, nyugatról a Berzeviczy Gergely Szakgimnázium és a Magyar Államkincstár épülete, keletről – a Kazinczy utcán túl – a Postapalota határolja.

A Déryné utca árnyékos korzóján beszélgettünk a Miskolci Nemzeti Színház múltjáról, ezután a Szerelmesek hídján a Szinva-teraszig barangoltunk.

A Művészetek Háza felé haladva nem hagytuk ki, hogy a Sötétkapun átsétáljunk, és történetéről, névadójáról ejtsünk néhány szót. A Kispipa étterem is nagy múltra tekinthet vissza, és megtudhattuk, honnan kapta ezt az érdekes elnevezést.

Utunk végére az Erzsébet teret, a Városház teret és a Szent István teret hagytuk.

Értékes ismereteket szerezhettünk Európa legrégebben lakott területéről.

Köszönettel tartozunk Tóth-Bodnár Krisztina idegenvezetőnknek, illetve Majoros Pálné Judit jelnyelvi tolmácsnak a közeműködésükért.
FOTÓK: Sólyom Dezső tagunknak köszönhetően további képeket nézhettek meg a Facebook csoportunkban.