Ilyen volt az idei Fergeteges Gyermeknap

2015. május 30-án a budapesti szervezetekben megtartottuk a gyermekek által minden évben várva várt Fergeteges Gyermeknapot. Szerencsére az idő is kedvezett, így a programot a SINOSZ-székház kertjében bonyolíthattuk le. Idén is sokan ellátogattak a rendezvényre, közel százan voltunk.

Siménfalvy Timea közösségi animátor tartott kézműves foglalkozásokat, ahol tojástartóból készíthettek kukacot a gyerekek, cd-tartóból útvesztőt, ruhacsipeszből pillangót és különféle virágos és gyöngyös díszeket is.

Aki akarta, kipróbálhatta Horváth Zsófival a nemezelést, igazán jó volt! Nemezgyapjú, szappan és egy kis víz segítségével – no meg nem kis türelemmel – csodaszép ajándékokat, díszeket készítettünk.

A Baba-Mama jelelésnél Mázló Timi volt az érdeklődő szülők segítségére, ahol tanácsot kaphattak az őket érintő kérdésekkel kapcsolatban. Akinek rajzolni vagy színezni támadt kedve, megtehette a Timi által készített, hatalmas gyermeknapi plakáton.

Kutyust lehetett simogatni, pingpongoztak, gyurmáztak, homokozóban játszottak a gyerekek.

Ügyes arcfestőink teljesítették a kívánságokat. A fiúk pókembert, denevért vagy éppen focilabdát, a lányok inkább virágot, pillangót, katicát, cicát rajzoltattak magukra, egy hölgy arcát pedig egy pók díszítette.

Elég kalandos úton idén egy fa kosaras körhintát varázsoltunk a kertbe, amely egy percre sem állt meg, nagyon élvezték a kicsik és nagyok egyaránt. Emellett fából készült hagyományőrző népi játékokkal múlathatták az időt a vendégek. Volt karikadobáló, sajtlabirintus, csigafuttató, horgászás, gólyaláb, erőpróba, lápjáró, hordó-célba dobás.

Ételről és italról a nyugdíjasaink gondoskodtak. Finom palacsintákat és szendvicseket készítettek, így a móka és kacagás mellett nem maradtunk éhesek és szomjasak sem.

Köszönjük az önkénteseknek, a megjelent elnökségi tagjainknak, a házban dolgozóknak és a szülőknek is a segítségüket, valamint a két fotósnak is, akik a gyerekek napját sok szép képen megörökítették.

Akiknek köszönhetően ismét fergeteges volt ez a nap:

Horváth Zsófia – animátor

Mázló Tímea – animátor

Erdős Ágnes – Budapesti Nagyothallók Szervezetének elnöke

Apró Péter – Budapesti Nagyothallók Szervezete elnökségi tagja

Puskás Győzőné – Budapesti Nagyothallók Szervezete elnökségi tagja

Varkoly Zoltán – Budapesti Siketek Szervezetének elnöke

Pásztor Józsefné – Budapesti Siketek Szervezete elnökségi tagja

Marosi László – Budapesti Siketek Szervezete elnökségi tagja

Fejes Mónika – recepciós

 

Önkénteseink, segítőink:

Palacsintázó királynők és szendvicskészítőink: Pásztor Józsefné, Andrékó Lászlóné, Varga Sándorné, Hegedüs Pálné, Zsuzsa és Hegedűs Pál, Vercsek Ferencné és Vercsek Ferenc

Siménfalvy Tímea – animátor

Búsi Sándor – fotós

Kurti Sebastian József – fotós

Urbán Annamária – arcfestés

Halász Gergely

Kovács Réka Zsuzsanna

Kozmáné Gulyás Melinda

Lippert Szandra

Süli Viktória

Szabó Györgyné

Urbán Boglárka

Budapesti Szervezetek