III. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

A 2016. szeptember 24. és október 1. között zajló Fesztivál az elmúlt év legjobb, számtalan díjjal jutalmazott, kreatív dokumentumfilmjeit hozza el a világ minden tájáról a hazai közönségnek.

Számunkra a legfantasztikusabb hír az, hogy a filmeket magyar és angol felirattal vetítik!*

A Fesztivál két fő helyszíne:

  • Premier Kultcafé (1088 Budapest, Üllői út 2-4.)
  • Ódry Színpad (1085 Budapest, Vas u. 2./c.)

Jegyvásárlás:

Jegyeket elővételben és a vetítések előtt is lehet vásárolni a helyszíneken, illetve online. A kedvezményes jegyeket csak a helyszínen lehet megváltani, a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával.
Felnőttjegy: 950 forint
Diák- és nyugdíjasjegy: 600 forint

 

 *A filmeket párhuzamosan, egyidejűleg angol és magyar felirattal vetítik. A Menekült szekció magyar filmjeinek sajnos nincs magyar felirata, ezért nem közöltük azok vetítési helyszíneit.

 

A Fesztivál programjában két film is szerepel, amelyek főszereplői hallássérültek!

 

A Csend hangjai

(Madli Lääne, Észtország, 2015)

A Csend hangjai - Call of Silence

 

Milyen lehet egy ember élete hallás nélkül? Nincsenek forgalmi zajok, nincs kutyaugatás, nincs zene, nincs madárcsicsergés… Úgy tűnhet, ez a megtörhetetlen csend világa. Ez az állandó külső hatásoktól mentes mentális tér vajon szellemileg fogékonyabb – mondjuk Isten hangjára? Margit, Vitali, Raivo és Riho siketek, és odaadó pünkösdista hívek. Mióta Krisztus megszólította őket, céljuk az égi üzenet továbbadása. Egyik siket embertől a másikig. A feladat óriási, hiszen több mint 346 millió ember van a világon, akik teljesen, vagy részlegesen hallássérültek. A csend hangjai Margit, Vitali, Raivo és Riho utazását meséli el a világ legtávolabbi és legegzotikusabb helyeire Kazahsztántól Görögországig, Oroszországtól Kínáig. Mi az ő üzenetük? S vajon milyen örömökkel, nehézségekkel és kockázatokkal jár ez a missziós munka?

Vetítési időpontok és helyszínek:

  • szeptember 25., vasárnap 15:45 – Premier Kultcafé
  • szeptember 26., hétfő 17:30 – Premier Kultcafé

A Csend hangjai című alkotás filmélményként is fantasztikus, hiszen a szereplők végig jelnyelven beszélgetnek, az azt nem, vagy nem elég jól értőket pedig a felirat segíti a film megértésében. Az e film vetítéseit követő közönségtalálkozókon, amelyeken a rendezővel lehet majd beszélgetni, jelnyelvi tolmácsolást is biztosítanak!

 


Megállíthatatlanok

(Bartosz M. Kowalski, Lengyelország, 2015)

A film egyik főhőse egy hallássérült amerikai focista. Videós ajánló (trailer)

Megállíthatatlanok - Unstoppables
 
A Megállíthatatlanok a szenvedélyről, az elszántságról és a barátság erejéről szóló történet. A film főszereplői Krzysztof, Sebastian és Marcin – három különböző személyiség, három különböző Seahawks Gdynia amerikaifoci-játékos, akiket közös szenvedélyük révén hozott össze a sors. Sok dolog megosztja a triót, ám a csapatjáték minden különbséget elhomályosít, és közelebb hozza őket egymás megértéséhez. Edzéssel keresik a kenyerüket, és a szabadidejüket is azzal töltik, hogy alaposan felkészüljenek a játékokra. A film betekintést nyújt e férfiak magánéletébe, edzési szokásaiba és rendkívüli mérkőzéseikbe.

Vetítési időpontok és helyszínek:

  • szeptember 26., hétfő 17:45 – Premier Kultcafé
  • szeptember 27., kedd 13:00 – Ódry Színpad

 

A Fesztivál teljes programfüzete

Versenyfilmek

Versenyen kívüli szekció

Teljes információ a Fesztivál honlapján: BIDF

 

A szervezők valamennyi filmre szeretettel várják az érdeklődőket!