A filmkészítés kulisszatitkai – ezzel a címmel tartott vetítéssel egybekötött előadást 2022. november 28-án a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetében Talmácsi Ágnes rendezőasszisztens.

Ha ülünk a moziban, vagy otthon nézünk egy filmet, nem is gondolunk arra, hogy milyen háttérmunkát igényel egyetlen filmkocka. Ez az előadás rávilágított mindenre.

A filmkészítés hatalmas csapatmunka, amelyben minden résztvevőnek pontosan, precízen kell végeznie a munkáját. Ezt szervezi, irányítja és ellenőrzi a rendezőasszisztens.

Csodálatosan szép képeket – és ismert színészeket – láttunk hazai és amerikai forgatásokról. De mielőtt nagyon irigykednénk az utazásokért, jó, ha tudjuk, hogy ez a munka nem napi 8 órát, hanem sokszor 12 órát jelent, sivatagi hőségben, sziklaszirt peremén, sárban, esőben, vagy hóesésben.

A rendezőasszisztensi feladatkör és Talmácsi Ágnes egymásra találtak. Temperamentumos előadási stílusa lenyűgözte a hallgatóságot. Köszönjük, Ági, szép volt!

Köszönettel tartozunk Vörös Krisztina jelnyelvi tolmácsunknak is a kommunikációs akadálymentesítésért. A programot a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

A fotókat az előadó hozzájárulásával, a rendezvényen általa vetített képekből válogattuk, melyek Talmácsi Ágnes tulajdonát képezik.

Toókos Ferenc