Fogyasztóvédelmi előadást szervezett a SINOSZ Békés Megyei Szervezete.

A program az idei TÉMA-pályázat harmadik programeleme volt.

Az érdekvédelem jegyében szerveződött a program, hogy a tagok információt kapjanak, mi a teendőjük, ha hibás terméket vásárolnak, vagy vásárlás során valamilyen akadályba ütköznek. Olyan jogi ismeretek hangzottak el, melyek mindenki számára nagy segítséget nyújthatnak a hétköznapokban.

Az előadást dr. Pethő Hajnalka Katalin fogyasztóvédelmi osztályvezető tartotta, de részt vett Sebestyénné dr. Kruchió Ilona felügyelő is. Elhangzott tájékoztatás többek között a jótállás mibenlétéről, igényérvényesítési határidőkről, költségviselésről. Több példán keresztül hasznos információhoz jutottak az érdeklődők a minőségi kifogás szabályairól. A résztvevőknek lehetőségük nyílt előadás közben és utána is kérdéseket feltenni az előadónak, aki mindenre válaszolt. A tagok nagyon aktívak voltak a tájékoztatón. Még közüzemi témájú kérdések is felmerültek és azokra is született megoldási javaslat.

Az előadó a száraz jogszabályi anyagot mellőzte, inkább gyakorlati tanácsokkal és útmutatással látta el a részt vevő hallássérülteket.

A Békés Megyei Kormányhivatal honlapján is olvashatunk az eseményről: cikk.