2017. június 22-én Hegedűs Erzsébet, a PANNON Halláscentrumok hódmezővásárhelyi Halláscentrumának akusztikusa tartott előadást Szentesen. Az érdeklődők igen sokrétű és jól felépített előadást hallhattak a különböző mértékű halláskárosodásokról és hallásvizsgálatokról, valamint a világ vezető gyártóinak hallókészülékeiről és egyéb kommunikációs eszközökről is.

Az előadás során nemcsak elméletben lehetett megismerkedni a különböző hallássegítő eszközökkel, hanem maguk a készülékek is bemutatásra kerültek, továbbá a szemléltető eszközöket kézbe is vehették a jelenlévők. Megismerkedhettek például a kifejezetten hallássérültek számára készült különleges ébresztőórával, jelzőeszközökkel és jelzőrendszerekkel, melyek a telefon és a kapucsengő hangjelzését rezgéssel és fényjelzéssel is megerősítik, továbbá egy olyan különleges kiegészítővel is, ami a televíziózást könnyíti meg. Pontos felvilágosítást kaptunk a különböző tisztító- és ápolószerekkel kapcsolatban is, így többek között szó esett a hallókészülékek megfelelő tisztításáról és szárításáról, valamint ehhez kapcsolódóan a tisztító tablettákról, kendőkről, spraykről és tégelyekről.

Az előadás mindvégig interaktívan zajlott, a jelenlévők aktív érdeklődést mutattak az elhangzottak irányában, de a tervezett témák elhangzása után mindenkinek lehetősége nyílt saját kérdéseit is feltenni, személyes, a témát illető panaszaira megoldási javaslatot kérni. Ezzel a lehetőséggel éltek is és számos, a hallókészülékekre, azok megfelelő használatára irányuló kérdés hangzott el, melyre kielégítő választ kaptak az érintettek.

Mindezen pozitív tapasztalatokat nyugtázva, bízunk benne, hogy hasonló programok rendszeres megszervezésével egyre többen jönnek majd el azokra, és teszik fel kérdéseiket a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetében, nyugodt és baráti légkörben! Ezt megerősíteni kívánva, a rendezvény sikeréről a Szentesi Élet 2017. június 30-án megjelenő számában is olvashatunk.

 

Bayer Sarolta
szentesi helyi ügyintéző