2019. július 27- én, szombaton napsütéses reggelre ébredtünk. A zalaegerszegi SINOSZ-tagokkal az autóbusz-pályaudvaron találkoztunk. Innen indultunk, és kis késéssel, fél 10 körül érkeztünk meg Fonyódra.

Innen az utunk először a Walkó-kilátó felé vezetett, sajnos nem tudtuk, hogy a kilátót omlásveszély miatt átmenetileg lezárták, jelenleg felújítják, ezért nem látogatható, így nem tudtunk felmenni.
Ezután a Kripta-villa látogatása következett.  A Kripta-villa, amelynek legendája évtizedek óta elérzékenyíti a látogatókat. A beteljesületlen szerelem arra késztette a kedvesét elvesztő férfit, hogy a maga és elhunyt szerelmének alakját kő nászágyba faragtassa.
A Kripta-villa legendája és a hely varázsa minden ide látogató szerelmes pár számára elhozza a soha véget nem érő szerelmet: a legenda szerint, ha a nászágy fölött egy lány és egy fiú megfogja egymás kezét, akkor szerelmük örökké tart. A villában megtekinthető Magyarország tragikusan elhunyt szépségkirálynőjére emlékező kiállítás is.

A Kripta-villa tetején található kávézóban kis csapatunk megpihent egy kávé és egy üdítő erejéig, majd továbbindultunk.
Utunk következő állomása a Sipos-hegyi kilátó volt, amihez egy erdőn keresztül jutottunk el, izgalmas túraútvonalon. Az 1987-ben elkészült postai mikrohullámú átjátszó épülete a turisták számára remek pihenő- és kilátóhely, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk, Keszthelytől Keneséig láthatjuk az egész Balatont.
A kilátót elhagyva megérkeztünk Fonyód piacterére, ahol a szokásos szombati, piac-napi nyüzsgésbe keveredtünk. Kicsit körülnéztünk, majd az ebédidő közeledtével betértünk ebédelni egy közeli étterembe.
Ezután Fonyódról átvonatoztunk Keszthelyre, ahol egy kikötői sétát összekötöttünk a jól megérdemelt délutáni fagyizással. Keszthelyről indultunk haza autóbusszal, és útközben hatalmas felhőszakadásban is részünk lehetett.
A buszon mindenki csak csendesen utazott, nagyon elfáradtunk, de nagyon jól éreztük magunkat.

Köpör István (megyei elnök)