2019. december 18-án tartottuk éves utolsó rendezvényünket a SINOSZ Csongrád Megyei Szervezetében.

Kiss Orsolya és Pintér András, az Országos Elnökség tagjai, megyénk örökbefogadói tartottak fórumot a tagdíjak változásáról.
A vetítéssel egybekötött előadáson megtudhattuk, hogyan és milyen forrásokból gazdálkodik a szövetség, hogyan növekedtek a költségek, illetve a hogyan bővült a szolgáltatások köre az elmúlt években. Elmagyarázták nekünk, melyek azok a tényezők, amelyek miatt a kiegyensúlyozott működés érdekében a tagdíjak emelése szükséges volt. Ezeket grafikonokon, ábrákon is láthattuk az előadás során.
A résztvevők számos kérdést tettek fel, melyekre válaszokat is kaphattak, majd zárásként egy kis játék következett, amelyben az elhangzottakat idéztük fel. Egy telefonos applikáció segítségével 10 kérdésre kellett a megfelelő választ adni a lehető leggyorsabban. Mindannyian részt vettünk a játékban, és nagyon jó eredmények születtek, végül a gyorsaság döntött, ezzel Nagyné Fehér Gizella megyei elnökségi tag nyerte meg a kvízjátékot. Az első három helyezettnek édességgel kedveskedtek örökbefogadóink. Gratulálunk a nyerteseknek!

A fórumot követően került sor karácsonyi ünnepségünkre.
A Klúg Péter Iskola Gondolatjel csoportjának tanulói és Fodorné Czókoly Timea felkészítő pedagógus közreműködésével nagyon szép karácsonyi dalokat hallhattunk és láthattunk jelnyelven. Ezt követően Csikósné Bobvos Dóra adott elő ünnepi verset. A karácsonyi műsor után egyedi kézműves ajándékok átadásával és beszélgetéssel, forralt borozással telt a délután.

Köszönettel tartozunk Kiss Orsolya és Pintér András örökbefogadóinknak az egész éves támogatásukért, a Jelnyelvi Tolmácsszolgálat munkatársainak egész éves munkájáért. Köszönjük Vörös Krisztina jelnyelvi tolmács közreműködését ezen a rendezvényen is, nemcsak a kommunikációs akadálymentesítés során, hanem a nagyon finom forralt bor is az ő receptje alapján készült.

Nagy Éva Mária