2019. november 30-án, szombaton Hetrovicz Máté előadást tartott a nemzetközi siket ifjúsági projektről Budapesten, a SINOSZ székházában. Máté 2018/19-ben 1 évet töltött Dániában külföldi siket fiatalok között a Frontrunners 14 résztvevőjeként, amelyről rengeteg információt és élményt hozott haza.

10 fő vett részt a programon. Sokan érdeklődtek, kérdezték, hogy mi az a Frontrunners, hol működik, mennyi a részvételi díja stb. Az ezt követő szünetben aprósüteményt és üdítőitalokat fogyasztottak a jelenlévők.

A program 2. részében workshopot tartottak. Máté egy másik témáról mesélt, ill. arról beszélgettek, hogy vajon milyen lesz a siket közösség 2070-ben? Ebben a műhelymunkában azt emelte ki, mennyire fontos, hogy összefogjanak és segítsék egymást a siket emberek, senki ne maradjon magára a problémáival, és hogy egyre inkább megmutassák összetartó, különleges közösségüket a hallók világa felé.

A résztvevők nagyon aktívak voltak, jól érezték magukat. Ha valakit bővebben is érdekel a fenti két téma, nyugodtan kérdezzetek Mátétól ti is 🙂

A programot a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.