A SINOSZ Veszprém Megyei Szervezete 2016. november 26-án, szombaton, a Szövetségben az Ifjúsággal (SzövI) országos program keretén belül, „IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓT” tartott Veszprémben.

2016 a SINOSZ-nál az „Ifjúság Éve” szellemében zajlott, ezért a program – Vörös Viktória siket fiatal közreműködésével – elsősorban a 35 év alatti fiataloknak szólt.

Tagságunk annyira örült az eseménynek, hogy a „lélekben fiatalos” tagjaink is csatlakoztak és aktívan részt vettek a szombati napon. Remek kis csapat gyűlt össze, mindenkinek tetszett a kötetlen beszélgetéssel és feladatokkal teli esemény. Megvitatták a fiatalok életét érintő problémákat, nehézségeket és feloldották a feszültségeket egy szerepjáték során. Jó volt hallani az egyedi ötletekről, látni az egymásra odafigyelést, a kíváncsiságot, a közös megoldásra való törekvést.

A program első részét a vezető, Vörös Viki tájékoztatása tette teljessé. Felhívta a fiatalok figyelmét a SINOSZ munkaerő-piaci szolgáltatására, tájékoztatást nyújtott az esélyegyenlőségi lehetőségekről, a jogsegélyszolgálatról és az EUDY-ról, vagyis a Siketek Európai Ifjúsági Szövetségéről. Hasznos és érdekes, sokak számára teljesen új információkat hallhattunk.

A program második részének a Völgyikút Ház adott otthont, ahol a tagjaink egy közös bowlingjátékkal zárták az eseményt.

Sok vidám élményt és elgondolkodtató perceket éltek át ezen a napon tagjaink. A résztvevők egyértelmű véleménye az volt, hogy „Jó lenne még több ilyen ismeretterjesztő és szórakoztató programon részt venni”. Magas Gyöngyi elnökünk megjegyezte: fontosnak tartja, hogy a továbbiakban még több fiatal jelenjen meg a szervezetben megrendezett eseményeken, és így a generációk együttlétéből még több közös szép pillanatot élhetnének át.

Köszönjük Vörös Vikinek a közreműködését és a program vezetését, és Földesi Évának az egész napos helytállását és a jelnyelvi tolmácsolást.

A program a T.É.M.A. pályázat keretéből jöhetett létre.