2021. október 30-án igazi szép őszi időben volt részünk a SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete szabadtéri programján, mely során egy hosszabb sétát tettünk a Tisza-Maros sétányon.

Résztvevőink túrabotokkal, uzsonnával felszerelkezve vágtak neki a könnyű terepen vezető tanösvénynek.
A Bertalan híd újszegedi oldalától indulva, a Lili-sétányon haladva értük el a Gergő-ligetet, majd továbbhaladtunk a Károly hídig. Itt a csúszós és meredek terep kockázata miatt inkább a töltés felé kanyarodva tértünk vissza megpihenni a Gergő-liget piknikezőhelyre, ahol letelepedtünk, hogy a magunkkal hozott elemózsiánkat farönkökön ücsörögve elfogyasszuk.

A természet friss levegője nagyon jó hatással volt ránk, az ártéri erdő pedig csodás színeivel kápráztatott el bennünket. A sétaút mentén tájékoztató táblák segítségével ismerkedhettünk a terület növény- és állatvilágával. A Tisza- és Maros-parti árterek csodálatos flórája és faunája található itt, különleges méretű és fajtájú fákkal, sokféle virággal, gombával és más buja ártéri aljnövényzettel beterítve az árterületet. Vízi és erdei madarak sokasága mellett néha őzek és rókák is felbukkannak.

GERGŐ-LIGET

Utunk végeztével kellemesen megfáradtan tértünk haza.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.