A 2021-es évben a Veszprém Megyei Szervezetben igyekeztünk az új kihívásokra reagálni, ezért is került megrendezésre a „FONTOS A LELKI EGÉSZSÉG?” programsorozat, melynek harmadik vendégelőadója Horváth Brigitta mentális tréner volt november 9-én.

Ezen a napon szó volt önismeretről, önbizalomról, hatékony problémamegoldásról. Brigi képesített mentális tréner, így gyakorlati tanácsokkal és elgondolkodtató feladatokkal volt segítségére maroknyi csoportunknak, akikkel – a létszámból adódóan – őszinte és mélyreható beszélgetéssel teli délutánon vettünk részt.

A mentális tréning egy eszköz a sorsunk javítására.
Az emberi elme olyan, mint egy tárolóedény, megtartja az információt, de az ember személyes felelőssége az, hogy milyen információt enged be ebbe a tárolóedénybe.
A két pohár meséje alapján a két pohár kétféle gondolatot jelent: a kristálytiszta a pozitív, míg az iszapos víz a negatív gondolatokat. Mégis hogyan lehetséges hatékonyan kiszűrni a számunkra hasznos információkat?
A legtöbb ember nincs tisztában gondolatainak erejével.
Néha gondolunk arra, hogy de jó is lenne, ha a gondolataink, vágyaink valóra válnának, pedig a néma gondolatoknak, és a kimondott szónak is ereje van. Hatalmas ereje.

Kis csoportunk a gondolatainkat befolyásoló tényezőket közösen összegyűjtötte és értékelte. Brigi iránymutatásai alapján fókuszba kerültek azok a tényezők, melyeket mi magunk irányítunk, és mi vagyunk érte a felelősek. Ilyen a napjaink során elfogyasztott étel/ital, a napi szinten végzett mozgás/sport, az ezekkel összefüggő egészség, a feltöltő családi vagy baráti kapcsolatok. Ha mi magunk figyelünk a bennünk zajló folyamatokra, már sokat teszünk az egészségünkért, a pozitív gondolatokért.
Gondoljunk arra, hogy minden varázslat szavakkal kezdődik, a szavak mágikus erejét használjuk fel ahhoz, hogy teljesüljön, amire vágyunk! Ilyen például az ima, a fohász is.
Gondolatainknak energiája van, azt sugározzuk kifelé. Sokkal kellemesebb, jobb életet élhetnénk, ha a gondolatainkon megpróbálnánk uralkodni. Ha nem hagynánk, hogy fölénk kerekedjenek, összenyomjanak. Sajnos a negatív gondolatok az életünk során mindig nagyobb erővel hatnak ránk, mint a pozitívak, pedig tudjuk befolyásolni őket. A magyar nyelv gyönyörűen mondja: eltereltem a gondolataim…

Ahhoz, hogy a pozitív és negatív szavak, gondolatok erejét bebizonyítsuk, egy házi feladatot kaptunk: két kispohárban csíráztatott 3-3 szem bab segítségével 10 nap elteltével mindegyikünk ugyanazt a változást tapasztalhatta meg.
Mi ebből a tanulság?

Hatások érnek minket minden pillanatban és olykor nehéz szelektálni közöttük. Mégis a döntés nálunk van: mit tartunk meg belőle?

Köszönjük szépen Horváth Brigittának a hasznos és kézzelfogható élményt, Földesi Éva jelnyelvi tolmácsunknak az akadálymentes kommunikáció biztosítását és a jelenlévőknek az őszinte megnyilvánulásokat, remek hangulatot.

Ez a programunk a SINOSZ SzÉP keretéből valósult meg.