2016. szeptember 10-én, egy nap alatt, két sikeres programon is részt vettünk. Az egyik a hagyományosan, immár  18. alkalommal megrendezésre kerülő Gulyásfesztivál volt.

Ezen a fesztiválon a SINOSZ szolnoki csapata, Pályi Ferenc vezetésével, gulyáslevest főzött. Segítségére volt Szokolai Borbála, Kánya Ildikó és Jakabfiné Szőke Mária. Már reggel 8-kor  megkerestük a főzőhelyet, és az asztalokat, padokat a helyszínre vittük, majd elkezdődtek az előkészületek. Eközben folyamatosan érkeztek a vendégek, akik nemcsak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezet tagjai voltak. Az egyik siket vlognak köszönhetően országos találkozó is volt ez a mai nap. Eljöttek Szolnokra Veszprémből, Debrecenből, Budapestről, Szabolcsból… Közel 40 fő ebédelt a fél 1-re elkészült levesből. Amíg főtt a leves, a vendégek a Tisza-ligetben sétálva nézelődhettek a vásározók portékái között, nézhettek bemutatókat. Az időjárásra nem lehetett panaszunk, csodálatos napsütéses időben zajlott mindez.

Ebéd után a társaság ellátogatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezet irodájába, amit még sokan nem láttak, hiszen alig egy éve költöztünk új helyre. Nagyon sokan gyűltek össze, megtöltötték a kertet és az irodát. Pályi Ferencné megyei elnök köszöntötte a vendégeket, majd ezután Szatmári Vendel elnökségi tag egy kis játékra invitálta a jelenlévőket. A játék nyertese a FŐZÉS csapata lett. Az első három helyezett ajándékot kapott!

A jó hangulat estig kitartott, fél 8-kor ment el az utolsó vendég.

Szeretnénk megköszönni az összejövetelen nyújtott segítséget Szokolai Borbálának, Kánya Ildikónak, Jakabfiné Szőke Marikának, Szöllősi Csabának, Pályi Ferencnek, Pályi Ferencnének. Külön szeretnénk köszönetet mondani Tőgyi Erzsébet nagyothalló tagnak, akitől – a lánya révén – a gulyáslevesbe való alapanyagokat, zöldségeket megkaptuk. Annak ellenére támogatta a programot, hogy Ő személyesen nem tudott részt venni, mert dolgozott!

Mindenkinek nagyon köszönjük ezt a napot, hogy együtt voltunk és jól éreztük magunkat!

Nagy Ágnes megyei titkár