A SINOSZ Fejér Megyei Szervezete újabb SzÉP-programot tervez.
Ismerjük meg az erdők-mezők éléskamráját!

Gombagyűjtő és -ismertető túrát szervezünk Pákozdra 2020. november 7-én, szombaton.

Várhidy Zsuzsanna, a Székesfehérvári Gombászok Baráti Körének vezetője a gombavilág érdekességeibe kalauzol el gombaszedési lehetőséggel!

Kirándulással kapcsolatos információk:

  • Autósoknak: gyülekezés szombat reggel 8 órakor a Székesfehérvár, Piac téri buszpályaudvarnál lévő parkolóban
  • Buszosoknak: Indulás: 8:15-kor távolsági busszal Székesfehérvárról Pákozdra. Pákozdra érkezés: 8:39-kor. (Pákozd, Honvéd u. megállónál kell leszállni.)

Ha kevés buszos utasunk lesz és ha beférnek az autókkal érkezőkhöz, közvetlenül a busz indulása után indulunk, vagy a pákozdi indulási pontnál (a buszmegállónál) találkozunk a busszal érkezőkkel. Gyalog, vagy kocsikkal felmegyünk az erdőszéli parkolóhoz. 9 óra körül elindulunk a piros+ jelzésen. Végighaladunk az erdei úton, a réten, a Pogány-kő felé, majd letérünk a sárga jelzésen a Pandúr-sziklákhoz, és a sárga jelzésen visszaindulunk a kiindulási ponthoz. Érintünk rétet, fenyves erdőt, vegyes erdőt, tölgyest, potenciálisan jó gombatermő helyeket. Minden fellelhető gombát összegyűjtünk és mielőtt visszatérünk a lakott részhez, egy ponton megállunk és gombahatározást teszünk.

  • Visszaindulás: a haladási tempótól és a gombatalálatok sokaságától függően, a 12:19, a 13:19 vagy a 14:20-kor induló buszokkal lehetséges, vagy autókkal megbeszélés szerint.
  • A gombaszedéshez szükséges eszközök: kosár, papírszatyor, kés, és ecset (gomba tisztításához)

GOMBATÚRA PLAKÁT

A gombászó túra során a jelnyelvi akadálymentesítés biztosított.

Kérjük, hogy az időjárásnak és túrának megfelelő öltözetben gyere! Ennivalóról, innivalóról mindenki saját maga gondoskodjon!
A túrán való részvétel ingyenes, de az utazás saját költségre történik (90%-os utazási kedvezmény, a kísérőnek is)!

A buszos utazáshoz feltétlen hozz magaddal maszkot és SINOSZ-igazolványt!

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Szélsőséges, rossz időjárás esetén a program elmaradhat.

Részvételi szándékod és utazási módod kérjük, jelezd november 4-ig Troppert Zita megyei titkárnál a szekesfehervar@sinosz.hu e-mail címen, vagy a 06-70/953-6341-es telefonszámon, SMS-ben is!