A SINOSZ Borsod-A.-Z. Megyei Szervezete a 2015-ös évben a Gyermeknap helyszínéül az ózdi Ifjúsági Parkot választotta, ahol Ózd város Önkormányzatával egy nagyszabású, közös rendezvényt hoztak össze.

Erre a napra május 31-én, vasárnap került sor.

A megjelent kicsiket a Zenebona Társulat bohócai fogadták reggel a színpadon, akik remek, kis, interaktív műsorral szórakoztatták a gyerekeket és felnőtteket. Ezután Ózd város polgármestere, Janiczak Dávid megnyitotta a rendezvényt, majd dr. Szunyogh Szabolcs, a SINOSZ B.-A.-Z. megyei elnöke bemutatta pár mondatban a szervezetet és mondott néhány köszöntő szót, végül a jelnyelvi flash mob-csapat előadott egy-két dalt jelnyelven, amibe a közönséget is bevonták.

A város és a szervezet is kitett magáért, hiszen voltak táncosok, amatőr színészek, gólyalábasok, íjászok. Lehetett lovagolni, körhintázni, quadozni (négykerekű motor), kisállatot simogatni, vagy az állatmenhely kutyái közül akár örökbe fogadni. Volt arcfestés, tűzoltó bemutató, irodalmi totó. A sátraknál vattacukrot, édességet is lehetett kapni. Itt mindenki megtalálta a neki való programot vagy finomságot.

A szervezet a tagok gyermekeinek, unokáinak lufival, egy kis ajándékkal kedveskedett, valamint délben egy finom gulyást is kaptak.

Tartalmas és eseményekben gazdag nap volt.