A dob és a csörgő ősi gyógyító hangszerek, gyökereik a régmúltba nyúlnak vissza, egészen az idők kezdetéig. Az ókori filozófusok úgy tartották, hogy minden rezgés. Ez az állítás mára tudományosan is bizonyítottá vált.
2021. szeptember 3-án, a SINOSZ Veszprém Megyei Szervezeténél tartott összejövetel során Kiss Gabriella Arikán segítségével megismerkedtünk a dob rezgésével, kapcsolódunk Földanyával, a természet erőivel, melyek kiegyensúlyoznak, harmóniába hoznak.

A dobolás lüktetése a szív dobbanásához hasonlatos, felidézheti bennünk az anyaméh biztonságos, óvóan átölelő közegét, melybe lelkünk könnyedén belesimulhat, megpihenhet.
A dobolás jótékony hatásai: a kellemes rezgésvilág hatására a csakrák kinyílnak, működésük harmonizálódik, az érzelmi blokkok oldódnak, a belső, lelki feszültség, a stressz-szint csökken, az idegrendszer megnyugszik, a test ellazul, az elme elcsendesedik, belső béke jön létre. A lélek feltöltődik életerővel. Mindannyian kipróbáltuk, átéltük ezt a fura, bizsergető érzést.

A hangtálak rezgéséhez hasonlatos módon a sámándobok is gazdagok felhangokban, különleges hangzásuk képes nagyon mély (alváshoz közeli) tudatállapotba vinni bennünket. Ezt az állapotot hívjuk „révülésnek, rejtezésnek”.
A sámándob és a hangtál varázslatos hatására a résztvevők egy új élménnyel gazdagodva tértek haza.

Köszönjük szépen Kiss Gabriella Arikánnak hogy új érzések felé kalauzolt minket, és Szőnyegi Júlia jelnyelvi tolmácsnak az akadálymentes kommunikáció biztosítását.

Programunk a SINOSZ SzÉP keretéből jöhetett létre.