Az egri tagok kérésére Gyöngyösre látogatottunk, mivel a gyöngyösi szervezet az év elején új helyiségbe költözött. 2019. június 15-én, az iskolai tanév végét követő szombaton, Gyöngyös nevezetességeit ismerhettük meg idegenvezetővel, Dala Laci bácsival.

A városnézés során betekintést kaphattunk a Ferences rendi szerzetesek életébe, a csodálatos Ferences Plébánia templomot belülről is megtekinthettük, de még a hátsó sekrestyében is körülnézhettünk. Az 1917-es gyöngyösi tűzvészről is érdekességeket osztott meg a tagokkal az idegenvezető. A főtéren álló Szent Bertalan-nagytemplomba nem tudtunk bemenni, de a templom kincstárát és ereklyegyűjteményét meg tudtuk tekinteni, mely csodás és meghitt élmény volt.

A SINOSZ gyöngyösi klubhelyiségében már hűtött innivalóval és süteménnyel várták csoportunkat, a kitikkadt tagokat. A szervezetben feltöltődtünk, majd a szemközt lévő Mátra Múzeumba mentünk át. Itt a SINOSZ tagsági igazolvány felmutatásával ingyenesen léphettünk be az Orczy-kastélyba, ahol a Mátra Múzeum kiállításait tekintettük meg, és a mamutcsontváz előtt fotózkodtunk még.

A fárasztóan meleg idő kivette az energiáját mindenkinek, de boldogan integettünk hazafelé indulva a gyöngyösi vendéglátó tagoknak! Köszönjük ezt a szép napot nekik!

Domboróczki Tamásné megyei titkár